Banános-karamellás torta tálalva

Banános-karamellás torta

A banános-karamellás torta egy igazán különleges desszert, amely a karamell gazdag édességét ötvözi a banán friss ízével. Ez a torta tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy különleges családi eseményekre. Az egyszerűen elkészíthető torta garantáltan mindenkit lenyűgöz, aki megkóstolja.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
100 g Vaj
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
3 db Banán
200 ml Tejszín
150 g Karamellszósz
30 g Porcukor a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a tortaformát.

    A tortaformát érdemes sütőpapírral is kibélelni, így biztosan nem ragad le a tészta.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalók összekeverésével biztosítod, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd dolgozd simára.

    A vaj és a cukor habosra keverése fontos a torta könnyed állagához. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.

    4

    Adj hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd homogén tésztává. Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.

    A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy ne maradjanak lisztcsomók. Túl sok keverés hatására a tészta kemény lehet.

    5

    Hűtsd ki a tortát, majd vágd ketté. Az alsó réteget kend meg karamellszósszal.

    A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt kettévágod, különben könnyen morzsolódhat. A karamellszószt egyenletesen kend el.

    6

    Szeleteld fel a banánokat, és helyezd őket a karamellszósz tetejére.

    A banánokat közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg.

    7

    Keverd össze a tejszínt a porcukorral, és verd kemény habbá. Kend a banánrétegre, majd helyezd rá a torta felső részét.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, így könnyebben lesz kemény hab. A habot óvatosan kend a banánra, hogy ne nyomd össze a szeleteket.

    8

    A torta tetejét díszítsd további karamellszósszal és banánszeletekkel.

    A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz csokidarabokat, diót vagy más gyümölcsöket is.