Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a tortaformát.
A tortaformát érdemes sütőpapírral is kibélelni, így biztosan nem ragad le a tészta.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalók összekeverésével biztosítod, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd dolgozd simára.
A vaj és a cukor habosra keverése fontos a torta könnyed állagához. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Adj hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd homogén tésztává. Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.
A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy ne maradjanak lisztcsomók. Túl sok keverés hatására a tészta kemény lehet.
Hűtsd ki a tortát, majd vágd ketté. Az alsó réteget kend meg karamellszósszal.
A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt kettévágod, különben könnyen morzsolódhat. A karamellszószt egyenletesen kend el.
Szeleteld fel a banánokat, és helyezd őket a karamellszósz tetejére.
A banánokat közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg.
Keverd össze a tejszínt a porcukorral, és verd kemény habbá. Kend a banánrétegre, majd helyezd rá a torta felső részét.
A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, így könnyebben lesz kemény hab. A habot óvatosan kend a banánra, hogy ne nyomd össze a szeleteket.
A torta tetejét díszítsd további karamellszósszal és banánszeletekkel.
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz csokidarabokat, diót vagy más gyümölcsöket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.