Bánh bột lọc banánlevélben, finom töltelékkel tálalva

Bánh bột lọc banánlevélben

A bánh bột lọc Vietnámban közkedvelt étel, amely általában húsos vagy tenger gyümölcseivel töltött rizslisztes tésztát tartalmaz. A banánlevél, amelyben gőzölik, különleges ízt ad az ételnek, és segít megőrizni a frissességét. Ezt az ételt hagyományosan ünnepi alkalmakkor tálalják, de bármikor elkészíthető, hogy autentikus vietnámi ízeket cselezzen be a konyhában.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tapioka liszt
150 ml Kókusztej
100 g Főtt sertéshús
100 g Főtt tenger gyümölcse
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Cukor
0.5 tk.
1 csipet Bors
4 db Banánlevél
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a tésztával: a tapioka lisztet és kókusztejet alaposan keverd össze egy tálban. Adj hozzá egy csipet sót és cukrot, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis kókusztejet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A sertéshúst és a tenger gyümölcseit apróra vágd fel. A fokhagymát is vágd finomra, majd egy serpenyőben olajon pirítsd meg.

    A fokhagyma pirítása segít abban, hogy az íze jobban kioldódjon a töltelékben.

    3

    A felvágott húsokat és tenger gyümölcseit add hozzá a fokhagymához, és pirítsd őket együtt. Fűszerezd borssal, sóval, és cukorral.

    Ne pirítsd túl a húsokat, mert elveszíthetik a szaftosságukat. Tartsd a hőmérsékletet közepesre.

    4

    A kész tölteléket tedd félre, hogy kihűljön, miközben a banánleveleket készíted elő.

    A banánleveleket alaposan tisztítsd meg, és vágd le a kemény ereket.

    5

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és mindegyik darab közepébe helyezd a tölteléket. A tésztát hajtsd össze, és formázz kis pörgettyűket.

    A tészta ne legyen túl vastag, hogy jól megfőjön a gőzölés közben.

    6

    A banánlevelet használd a bánh bột lọc becsomagolására. A csomagokat helyezd gőzölő edénybe, és gőzöld 15-20 percig.

    A banánlevél segít megtartani az étel ízét, és autentikusabbá teszi a kész ételt.

    7

    Tálald a kész bánh bột lọcot forrón, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és íze jól illik ehhez az ételhez, és még ínycsiklandóbbá teszi.