Bánh da lợn pandan és mungóbab rétegekkel, zöld és fehér színekben

Bánh da lợn pandan és mungóbab rétegekkel

A bánh da lợn egy klasszikus vietnami édesség, amely az ázsiai konyha sok hagyományos desszertjéhez hasonlóan egyszerű alapanyagokból készül. A pandan levelek intenzív zöld színe és friss íze különleges aromát ad a tésztának, míg a mungóbab réteg gazdag és édes ízével egészíti ki az ételt. A bánh da lợn a vietnami hagyományos ünnepi édességek közé tartozik, és népszerű választás a családi összejöveteleken. A desszert könnyen variálható, és minden egyes rétege új ízt hoz a falatba.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Rizsliszt
150 g Cukor
300 ml Kókusztej
100 ml Víz
1 ek. Pandan kivonat
100 g Mungóbab
30 g Cukor (a mungóbabhoz)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot alaposan mosd meg, majd tedd fel főni egy kis vízben. Főzd kb. 20 percig, amíg megpuhul. Ha szükséges, pótold a vizet, hogy ne égjen le.

    Ha a mungóbab megpuhult, szűrd le, majd tedd félre, hogy lehűljön.

    2

    Amíg a mungóbab fő, készítsd el a rizslisztből és kókusztejből a tésztát. Egy nagy tálba öntsd a rizslisztet, a kókusztejet, a cukrot és a vizet, majd keverd simára.

    A tészta akkor lesz megfelelő, ha teljesen csomómentes és sima.

    3

    A tészta felét oszd két részre. Az egyikhez add hozzá a pandan kivonatot, hogy zöld színt kapjon. A másik feléhez nem kell semmit hozzáadni, az marad fehér.

    Ha nem találod a pandan kivonatot, helyettesítheted pandan levelekből készült sziruppal.

    4

    A mungóbabot törd össze egy villával, majd add hozzá a cukrot és egy csipet sót. Keverd össze, hogy egynemű masszát kapj.

    Ha a mungóbab túl száraz, adj hozzá egy kevés kókusztejet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    5

    Egy párolóedényt bélelj ki sütőpapírral, majd kezd el rétegezni a tésztát. Először öntsd bele a fehér rizsliszt tésztát, majd tedd a mungóbab réteget, végül a pandanos zöld tésztát.

    Minden egyes réteg után finoman ütögesd le a tésztát, hogy ne maradjanak légbuborékok.

    6

    A rétegezés után párold 20-30 percig, amíg minden réteg megszilárdul. Ellenőrizd, hogy a tészta átlátszóvá váljon.

    Ha nem biztos, hogy átsült, használj fogpiszkálót – ha tisztán kijön, akkor kész.

    7

    Miután elkészült, hagyd hűlni a bánh da lợn-t, majd vágd fel kockákra vagy szeletekre.

    Tálalás előtt hagyd teljesen kihűlni, hogy szép szeletekben lehessen vágni.