Barackkrémes torta gyümölcsökkel

Barackkrémes torta

A barackkrémes torta a könnyed nyári desszertek egyik gyöngyszeme. Az őszibarack frissessége és a habos textúra eleganciát kölcsönöz ennek az egyszerűen elkészíthető tortának. A recept az 1960-as években vált népszerűvé Európában, amikor a gyümölcs alapú desszertek trendje elkezdődött. Azóta számos változatban elkészítették, de a krémes textúra és a gyümölcs íze megmaradt az eredeti formában. Ez a torta kiváló választás családi eseményekre, nyári partikra vagy bármilyen különleges alkalomra. Tipp: Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, használj nektarint vagy sárgabarackot a díszítéshez!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Őszibarack
150 g Cukor
200 ml Tejszín
15 g Zselatin
50 ml Víz
1 db Piskótalap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az őszibarackokat, hámozd meg, és távolítsd el a magokat. Egy barackot tegyél félre a díszítéshez.

    A barackot könnyebben meghámozhatod, ha pár másodpercre forró vízbe mártod.

    2

    A maradék barackot pürésítsd egy turmixgéppel, majd keverd hozzá a cukrot, amíg az feloldódik.

    Ha nincs turmixgéped, villával is összetörheted a barackot. A cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon olvaszd fel, és keverd hozzá a barackpüréhez.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, mielőtt felolvasztod. A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét.

    4

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a barackos-zselatinos keveréket, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

    A tejszínt ne verd túl, mert vaj lesz belőle. A barackos keveréket óvatosan forgasd bele a tejszínhabba, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a barackkrémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.

    A piskótalapot meglocsolhatod egy kevés baracklekvárral vagy barackpálinkával, hogy még ízletesebb legyen.

    6

    Hűtsd a tortát legalább 4 órán át, amíg a krém megszilárdul.

    A hűtési idő nagyon fontos, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    7

    Vedd ki a tortát a formából, és díszítsd a tetejét a félretett barackszeletekkel. Tálald frissen vagy tárold hűtőben.

    A tortát tálalás előtt vedd ki a hűtőből 15-20 perccel, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.