Mandulás Barfi, mandulával és sáfrányos ízzel tálalva

Barfi mandulás

A mandulás Barfi egy klasszikus indiai édesség, amely a mandula gazdag ízével és a sáfrány aromájával tökéletesen kiegészíti a tejporos alapot. Az étel különlegessége, hogy a mandula és a rózsavíz kombinációja egyedülállóan friss és édes ízt ad a desszertnek. Az indiai konyha egyik legismertebb édessége, amely az ínycsiklandó édességek kedvelőit elvarázsolja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Tejpor
150 ml Tej
100 g Cukor
50 g Vaj
50 g Mandula
1 ek. Rózsavíz
1 csipet Sáfrány

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a tejet.

    Fontos, hogy ne hagyd felforrni a tejet, mert az megváltoztathatja az étel textúráját.

    2

    Add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a cukor leégését.

    3

    Add hozzá a tejport és a sáfrányt. Keverd alaposan, hogy homogén masszát kapj.

    A sáfrányt először egy pici meleg tejben feloldhatod, hogy erősebb ízt adjon az ételnek.

    4

    Főzd a keveréket alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg a massza sűrűsödni nem kezd.

    Ne hagyd elhagyni a serpenyőt, mert a massza könnyen leéghet.

    5

    Amikor a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és öntsd egy zsírozott tepsibe vagy tálcára.

    Az egyenletes eloszlatáshoz használd egy spatulát vagy kanalat.

    6

    Szórd meg a tetejét apróra vágott mandulával, és hagyd teljesen kihűlni, hogy megszilárduljon.

    Ha gyorsan szeretnéd hűteni, akkor teheted a hűtőbe, de biztosítsd, hogy teljesen kihűljön.

    7

    Miután a Barfi megszilárdult, vágd fel kockákra és tálald.

    A kockákat éles késsel vágd, hogy szépen megmaradjanak a formák.