Mangós Barfi, mandulával és sáfrányos ízzel tálalva

Barfi mangós

A mangós Barfi egy indiai édesség, amely a friss mangó, tejpor és vaj keverékéből készül. Az étel különlegessége, hogy a mangó édes, mégis enyhén savanykás íze tökéletesen illik a gazdag, krémes masszához. Az édesség díszítése apróra vágott mandulával és sáfrányos ízesítéssel egyedivé teszi a receptet. A mangós Barfi egy igazán különleges finomság, amely az indiai konyha egyedi édességét kínálja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
1 db Mangó
200 g Tejpor
150 ml Tej
100 g Cukor
50 g Vaj
30 g Mandula
1 ek. Rózsavíz
1 csipet Sáfrány

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A mangó legyen érett, hogy édesebb ízt adjon az édességnek.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a mangót.

    A mangót enyhén pürésítheted a főzés közben, hogy lágyabb textúrát kapj.

    3

    Add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a cukor leégését.

    4

    Ezután add hozzá a tejet és a tejport, és keverd jól össze.

    A tejpor segít sűríteni a masszát, és gazdag, krémes textúrát ad neki.

    5

    Főzd tovább alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a massza sűrűsödni nem kezd.

    Ne hagyd elhagyni a serpenyőt, mert a massza könnyen leéghet.

    6

    Amikor a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és öntsd egy zsírozott tepsibe vagy tálcára.

    Az egyenletes eloszlatáshoz használd egy spatulát vagy kanalat.

    7

    Szórd meg a tetejét apróra vágott mandulával, és hagyd teljesen kihűlni, hogy megszilárduljon.

    Ha gyorsan szeretnéd hűteni, akkor teheted a hűtőbe, de biztosítsd, hogy teljesen kihűljön.

    8

    Miután a Barfi megszilárdult, vágd fel kockákra és tálald.

    A kockákat éles késsel vágd, hogy szépen megmaradjanak a formák.