A barna rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd róla a felesleges keményítőt, így a főzés során nem lesz ragacsos.
Az öblítést addig folytasd, amíg a víz tiszta nem lesz.
Egy közepes lábosban forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a barna rizst és a sót.
A víz mennyisége függ a rizs fajtájától. Mindig kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Csökkentsd a hőt alacsony fokozatra, fedd le a lábost, és főzd a rizst kb. 35-40 percig, amíg az összes folyadék felszívódik és a rizs megpuhul.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd a rizst, és ne emeld fel a fedőt főzés közben, mert a gőz távozásával meghosszabbodik a főzési idő.
Ha a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni lefedve 10 percig, hogy a gőz átjárja a szemeket és még puhábbá tegye őket.
A pihentetés segít, hogy a rizs még puhább és lazább legyen.
Lazítsd fel a rizst egy villával, majd locsold meg olívaolajjal az extra íz és selymes állag érdekében.
A villával óvatosan lazítsd fel a rizst, hogy ne törjön össze.
Tálald önmagában vagy köretként húsok, zöldségek és szószok mellé.
A barna rizs főzési ideje hosszabb, mint a fehér rizsé. Fontos, hogy alaposan megfőzd, hogy ne legyen kemény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.