Szivárványos gyümölcs sherbet tálalva

Baskin-Robbins Rainbow Sherbet

A Rainbow Sherbet a Baskin-Robbins egyik legvidámabb és legfrissebb fagylaltja, amely színével és ízével azonnal nyarat varázsol a kanálra. Az 1960-as évektől kezdve kínálatuk egyik szimbóluma lett, mely három különböző gyümölcsízt és színt kombinál – citrom, narancs és málna. A sherbet típusú desszertek lényege, hogy vízalapú gyümölcsös édességek, kis mennyiségű tej hozzáadásával – így megőrzik a frissességet, de krémesebbé válnak. Ahogy a három színes keverék kanállal rétegződik egymásra, egy igazi nosztalgikus fagylaltélményt idéz fel. A készítés egyik titka, hogy mindhárom ízt külön-külön fagyasztjuk, majd csak a végén egyesítjük. Ez a desszert ideális nyári partikhoz, gyerekzsúrokhoz, vagy bármilyen alkalomra, amikor egy kis színre és frissességre vágyunk. Tipp: ha intenzívebb ízeket szeretnél, használj gyümölcspürét is a levek helyett!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 35 perc
960 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 ml Narancslé (100%)
250 ml Málnalé
250 ml Citromlé
180 g Kristálycukor
300 ml Víz
150 ml Tejszín
3 csepp Ételfesték (sárga, piros, zöld)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts alap szirupot: egy lábosban melegítsd fel a vizet és a cukrot, közepes lángon, amíg teljesen feloldódik. Ez kb. 3-4 perc. Tipp: Ne forrald túl, csak keverd folyamatosan, amíg tiszta szirupot nem kapsz.

    A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez. Ha a szirup zavaros marad, folytasd a keverést alacsony lángon.

    2

    Vedd le a tűzről, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután oszd el három részre, mindháromhoz egy-egy ízlést és színt adva.

    A szirupot teljesen ki kell hűteni, mielőtt a gyümölcsleveket és a tejszínt hozzáadod, különben a tejszín kicsapódhat.

    3

    Az első részhez keverd a narancslevet és 1 csepp sárga ételfestéket, majd adj hozzá 50 ml tejszínt. A másodikhoz add a málnalevet és 1 csepp piros ételfestéket, valamint 50 ml tejszínt. A harmadikhoz a citromlevet, zöld ételfestékkel és szintén 50 ml tejszínt. Tipp: A színek intenzitása beállítható több vagy kevesebb festék használatával.

    Természetes ételfestékeket is használhatsz a mesterséges helyett. A málnalevet szűrd át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

    4

    Tedd mindhárom keveréket külön-külön tálakba, és helyezd őket hűtőbe legalább 2 órára. Hideg alap szükséges az egyenletes fagyasztáshoz.

    Ha sietsz, a tálakat jégfürdőbe is állíthatod, hogy gyorsabban lehűljenek.

    5

    Fagylaltgéppel dolgozd fel mindhárom ízt külön-külön, vagy ha nincs géped, fagyaszd őket lapos edényekben, 30 percenként keverve 3-4 órán keresztül. Tipp: kis fém tálcák gyorsítják a fagyasztást.

    A kézi fagyasztásnál a gyakori keverés elengedhetetlen a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához. A krémesség megőrzésének érdekében használj villát a keveréshez.

    6

    Amikor mindhárom íz elkészült, rétegezd vagy kanállal márványozd össze őket egy edényben, hogy szivárványos hatást érj el. Ne keverd túl, csak óvatosan rétegezd. Tipp: egy fagyiadagolóval kanalazva gyönyörű színes gombócokat kapsz.

    A rétegezéshez használj egy spatulát vagy kést, hogy elkerüld a színek összekeveredését. A márványozáshoz csak néhány óvatos mozdulattal keverd össze a színeket.

    7

    Tedd vissza az összeállított sherbetet a fagyasztóba 1 órára, hogy egységesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd 5 percet állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Ha a sherbet túl keményre fagyott, tedd át a hűtőszekrénybe 15-20 percre tálalás előtt.