Készíts alap szirupot: egy lábosban melegítsd fel a vizet és a cukrot, közepes lángon, amíg teljesen feloldódik. Ez kb. 3-4 perc. Tipp: Ne forrald túl, csak keverd folyamatosan, amíg tiszta szirupot nem kapsz.
A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez. Ha a szirup zavaros marad, folytasd a keverést alacsony lángon.
Vedd le a tűzről, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután oszd el három részre, mindháromhoz egy-egy ízlést és színt adva.
A szirupot teljesen ki kell hűteni, mielőtt a gyümölcsleveket és a tejszínt hozzáadod, különben a tejszín kicsapódhat.
Az első részhez keverd a narancslevet és 1 csepp sárga ételfestéket, majd adj hozzá 50 ml tejszínt. A másodikhoz add a málnalevet és 1 csepp piros ételfestéket, valamint 50 ml tejszínt. A harmadikhoz a citromlevet, zöld ételfestékkel és szintén 50 ml tejszínt. Tipp: A színek intenzitása beállítható több vagy kevesebb festék használatával.
Természetes ételfestékeket is használhatsz a mesterséges helyett. A málnalevet szűrd át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Tedd mindhárom keveréket külön-külön tálakba, és helyezd őket hűtőbe legalább 2 órára. Hideg alap szükséges az egyenletes fagyasztáshoz.
Ha sietsz, a tálakat jégfürdőbe is állíthatod, hogy gyorsabban lehűljenek.
Fagylaltgéppel dolgozd fel mindhárom ízt külön-külön, vagy ha nincs géped, fagyaszd őket lapos edényekben, 30 percenként keverve 3-4 órán keresztül. Tipp: kis fém tálcák gyorsítják a fagyasztást.
A kézi fagyasztásnál a gyakori keverés elengedhetetlen a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához. A krémesség megőrzésének érdekében használj villát a keveréshez.
Amikor mindhárom íz elkészült, rétegezd vagy kanállal márványozd össze őket egy edényben, hogy szivárványos hatást érj el. Ne keverd túl, csak óvatosan rétegezd. Tipp: egy fagyiadagolóval kanalazva gyönyörű színes gombócokat kapsz.
A rétegezéshez használj egy spatulát vagy kést, hogy elkerüld a színek összekeveredését. A márványozáshoz csak néhány óvatos mozdulattal keverd össze a színeket.
Tedd vissza az összeállított sherbetet a fagyasztóba 1 órára, hogy egységesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd 5 percet állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha a sherbet túl keményre fagyott, tedd át a hűtőszekrénybe 15-20 percre tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.