A tejet egy nagy serpenyőben lassú tűzön kezd el melegíteni. Kevergesd folyamatosan, hogy a tej ne égjen le.
A tej forralásakor fontos, hogy folyamatosan keverd, így elkerülheted, hogy leégjen.
Amikor a tej kezd besűrűsödni, add hozzá a cukrot, zöld kardamomot és a sáfrányt. Keverd össze jól.
A kardamom és sáfrány az ételnek gazdag aromát és egyedi színt ad. Ha a sáfrány túl erős, csökkentheted a mennyiségét.
Főzd a tejet tovább, amíg körülbelül a felére csökken, és krémes állagú lesz.
Ha szeretnéd, a tej még krémesebbé válik, ha egy kis tejport is hozzáadsz.
Amíg a tej fő, hámozd meg és vágd kis darabokra az ananászt.
Friss ananász használata fontos, mert a konzerv ananász édesebb és vizesebb lehet, ami befolyásolhatja az ízét.
A mandulát és a pistáciát vágd apró darabokra, majd tedd félre a díszítéshez.
A mandula és pistácia extra ropogósságot adnak az ételnek, és jól illenek a krémes basundiba.
Miután a tej elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit lehűlni.
Ha a basundi túl forró, az ananász leve elveszítheti frissességét, ezért ne tálald túl melegen.
A lehűlt basundit tálald egy kis ananász-darabokkal a tetején, és szórd meg apróra vágott mandulával és pistáciával.
Az ananász frissessége és a finom diófélék extra textúrát adnak az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.