Basundi ananásszal, gazdag tejkrém és friss ananászdarabokkal

Basundi ananásszal

A Basundi egy hagyományos indiai desszert, amelyet főtt tejből készítenek, és gyakran díszítenek különféle fűszerekkel, mint a sáfrány és kardamom. Az ananász hozzáadása frissességet ad a desszertnek, miközben egy kis savanykás ízt is csempész bele, így kiegyensúlyozva a gazdag tejes krém ízét. Ezt az édességet gyakran tálalják ünnepekkor, és tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó zárásként egy étkezés végén.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
100 g Cukor
2 db Zöld kardamom
1 csipet Sáfrány
200 g Friss ananász
30 g Pistáciamogyoró
30 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy nagy serpenyőben lassú tűzön kezd el melegíteni. Kevergesd folyamatosan, hogy a tej ne égjen le.

    A tej forralásakor fontos, hogy folyamatosan keverd, így elkerülheted, hogy leégjen.

    2

    Amikor a tej kezd besűrűsödni, add hozzá a cukrot, zöld kardamomot és a sáfrányt. Keverd össze jól.

    A kardamom és sáfrány az ételnek gazdag aromát és egyedi színt ad. Ha a sáfrány túl erős, csökkentheted a mennyiségét.

    3

    Főzd a tejet tovább, amíg körülbelül a felére csökken, és krémes állagú lesz.

    Ha szeretnéd, a tej még krémesebbé válik, ha egy kis tejport is hozzáadsz.

    4

    Amíg a tej fő, hámozd meg és vágd kis darabokra az ananászt.

    Friss ananász használata fontos, mert a konzerv ananász édesebb és vizesebb lehet, ami befolyásolhatja az ízét.

    5

    A mandulát és a pistáciát vágd apró darabokra, majd tedd félre a díszítéshez.

    A mandula és pistácia extra ropogósságot adnak az ételnek, és jól illenek a krémes basundiba.

    6

    Miután a tej elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit lehűlni.

    Ha a basundi túl forró, az ananász leve elveszítheti frissességét, ezért ne tálald túl melegen.

    7

    A lehűlt basundit tálald egy kis ananász-darabokkal a tetején, és szórd meg apróra vágott mandulával és pistáciával.

    Az ananász frissessége és a finom diófélék extra textúrát adnak az ételnek.