Basundi banánnal, gazdag tejkrémes desszert, mandulával és mogyoróval tálalva

Basundi banánnal

A Basundi egy népszerű indiai desszert, amelyet hagyományosan a Tejtermékek hónapjában készítenek. Az étel fő alapanyaga a tej, amelyet lassan főznek, amíg krémes állagot nem kap. A banános változat az indiai alapreceptet gazdagítja a friss gyümölccsel, míg a fűszerek, mint a fahéj és kardamom különleges ízvilágot adnak neki. A Basundi egy tökéletes étkezés utáni édesség, különösen azok számára, akik szeretik a gazdag, tej alapú desszerteket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Teljes tej
100 g Cukor
1 tk. Fahéjpor
0.5 tk. Őrölt kardamom
2 db Banán
2 ek. Szeletelt mandula
1 ek. Sült mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban melegítsd a tejet közepes lángon, amíg el nem kezd felforrni.

    Fontos, hogy ne hagyd figyelmen kívül, mert a tej könnyen kifuthat a lábasból.

    2

    Add hozzá a cukrot, fahéjat és kardamomot a meleg tejhez. Keverd el alaposan, amíg a cukor el nem olvad.

    A kardamom friss, fűszeres ízt ad az ételnek, de csak egy csipetnyi szükséges belőle.

    3

    Folyamatos keverés mellett, lassan főzd a tejet alacsony hőmérsékleten 25-30 percig, amíg a tej besűrűsödik.

    Ne hagyd abba a keverést, hogy elkerüld a tej leégését. A folyamat során a tej csökkenteni fogja a térfogatát.

    4

    Miután a tej besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    A Basundi egy gazdag és krémes desszert, így nem szükséges túlfőzni. A hűlés után sűrűbbé válik.

    5

    Amikor a Basundi elérte a kívánt hőmérsékletet, szeleteld fel a banánokat és tedd a desszert tetejére.

    A banán édes és lágy ízt ad, és a friss gyümölcs tökéletesen illik a gazdag tejkrémhez.

    6

    Szórd meg a desszertet a sült mandulával és mogyoróval, és tálald frissen.

    A mandula és mogyoró friss ropogósságot ad, ami jól kiegyensúlyozza a Basundi sima textúráját.