Egy közepes lábasban melegítsd a tejet közepes lángon, amíg el nem kezd felforrni.
Fontos, hogy ne hagyd figyelmen kívül, mert a tej könnyen kifuthat a lábasból.
Add hozzá a cukrot, fahéjat és kardamomot a meleg tejhez. Keverd el alaposan, amíg a cukor el nem olvad.
A kardamom friss, fűszeres ízt ad az ételnek, de csak egy csipetnyi szükséges belőle.
Folyamatos keverés mellett, lassan főzd a tejet alacsony hőmérsékleten 25-30 percig, amíg a tej besűrűsödik.
Ne hagyd abba a keverést, hogy elkerüld a tej leégését. A folyamat során a tej csökkenteni fogja a térfogatát.
Miután a tej besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
A Basundi egy gazdag és krémes desszert, így nem szükséges túlfőzni. A hűlés után sűrűbbé válik.
Amikor a Basundi elérte a kívánt hőmérsékletet, szeleteld fel a banánokat és tedd a desszert tetejére.
A banán édes és lágy ízt ad, és a friss gyümölcs tökéletesen illik a gazdag tejkrémhez.
Szórd meg a desszertet a sült mandulával és mogyoróval, és tálald frissen.
A mandula és mogyoró friss ropogósságot ad, ami jól kiegyensúlyozza a Basundi sima textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.