Az epreket mosd meg, csumázd ki, és turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
A legjobb íz érdekében érett, illatos epreket használj.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és az apróra vágott bazsalikomleveleket, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
A bazsalikomleveleket ne főzd sokáig, mert keserűvé válhatnak.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá az eprespürét és a lime levet.
A lime lé segít megőrizni az eper élénk színét és friss ízt ad a sorbetnek.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edényben gyorsabban fagy meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés nagyon fontos a sima, krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki!
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss bazsalikomlevéllel és eperdarabokkal.
A sorbetet érdemes egy kicsit előbb kivenni a fagyasztóból, hogy ne legyen túl kemény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.