Bazsalikomos eper sorbet házi készítésű frissítő desszert

Bazsalikomos eper sorbet

A bazsalikomos eper sorbet egy különleges, frissítő desszert, amely az édes eper és az aromás bazsalikom tökéletes párosítására épül. Az eper az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcs, amelyet már az ókori rómaiak is termesztettek. A bazsalikom eredetileg Indiából származik, és az olasz konyhában vált világszerte ismertté. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban az eper természetes édessége és a bazsalikom fűszeressége harmonikusan egészíti ki egymást, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál bazsalikomos eper sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
135 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss eper
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss lime-lé
6 db Friss bazsalikomlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epreket mosd meg, csumázd ki, és turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    A legjobb íz érdekében érett, illatos epreket használj.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és az apróra vágott bazsalikomleveleket, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    A bazsalikomleveleket ne főzd sokáig, mert keserűvé válhatnak.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá az eprespürét és a lime levet.

    A lime lé segít megőrizni az eper élénk színét és friss ízt ad a sorbetnek.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edényben gyorsabban fagy meg a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés nagyon fontos a sima, krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki!

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss bazsalikomlevéllel és eperdarabokkal.

    A sorbetet érdemes egy kicsit előbb kivenni a fagyasztóból, hogy ne legyen túl kemény.