BBQ grillezett brokkoliszár tálalva

BBQ grillezett brokkoliszár

A grillezett brokkoliszár az egyik legjobb módja annak, hogy teljes mértékben kihasználjuk ezt a zöldséget és minimalizáljuk a pazarlást. Sokan csak a brokkoli rózsáit használják, pedig a szára is rendkívül ízletes és tápanyagban gazdag. A BBQ sütés során a brokkoliszár kívül enyhén megpirul, belül pedig ropogós és zamatos marad. A füstölt paprika és a citromlé kiemeli az ízét, míg a petrezselyem frissességet ad hozzá. Ez a recept kiváló választás lehet könnyű grillpartikhoz, vegetáriánus ételek mellé vagy akár önálló fogásként. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld ki egy kis feta sajttal vagy tahinis öntettel megbolondítva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss brokkoliszár
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a brokkoliszárakat, majd vágd le a fás külső részt egy éles késsel vagy zöldséghámozóval.

    A fás rész eltávolítása fontos, mert rágós és keserű lehet.

    2

    Szeleteld fel a brokkoliszárakat kb. 1 cm vastag hasábokra vagy hosszanti csíkokra, hogy egyenletesen grilleződjenek.

    Az egyenletes szeletek biztosítják, hogy minden darab egyszerre süljön meg.

    3

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    A citromlé frissességet ad a brokkoliszárnak.

    4

    Kend meg a brokkoliszárakat az olajos fűszeres keverékkel, hogy minden oldaluk jól bevonódjon.

    A pácolás során a brokkoliszár magába szívja az ízeket.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy a brokkoliszár ne ragadjon le.

    Az olajozott grillrács megakadályozza, hogy a brokkoliszár leragadjon.

    6

    Helyezd a brokkoliszárakat a grillre, és süsd oldalanként kb. 4-5 percig, amíg enyhén megpirulnak és ropogósra sülnek.

    A brokkoliszár akkor jó, ha kívül enyhén megpirult, belül pedig még roppanós.

    7

    Grillezés közben időnként forgasd meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön.

    A forgatás biztosítja az egyenletes sütést.

    8

    Miután elkészült, tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel az extra frissesség érdekében.

    A petrezselyem friss és üde ízt ad a brokkoliszárnak.

    9

    Melegen tálald köretként vagy önálló fogásként, akár egy friss salátával vagy joghurtos mártogatóssal.

    A joghurtos mártogatós remekül passzol a grillezett brokkoliszárhoz.