BBQ grillezett citrusos chilis guacamole tálalva

BBQ grillezett citrusos chilis guacamole

A guacamole a mexikói konyha egyik legnépszerűbb fogása, amely az avokádó krémes textúrájára és frissítő citrusos ízére épít. A grillezett avokádó extra füstös aromát kap, amelyet a chili és a BBQ szósz tovább mélyít. Ez a különleges változat tökéletes választás tortilla chips mellé, grillezett húsok kísérőjeként vagy akár egy szendvics feltétjeként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 4 perc
Teljes 14 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Avokádó
1 db Lime
0.5 db Narancs
0.5 tk. Chili pehely
1 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 ek. BBQ szósz
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, majd vékonyan megkenjük olívaolajjal a vágott felületüket.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy az avokádó kiszáradjon a grillen.

    2

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, majd helyezzük az avokádókat vágott felükkel lefelé a grillrácsra. Grillezzük 3-4 percig, amíg enyhe grillcsíkok jelennek meg rajtuk.

    A rövid grillezés kihozza az avokádó ízét és füstös aromát ad neki. Ne grillezzük túl, mert akkor pépes lesz.

    3

    Vegyük le az avokádókat a grillről, hagyjuk kissé hűlni, majd kanalazzuk ki a belsejüket egy tálba.

    A hűtés megkönnyíti a kanalazást és megelőzi az égési sérüléseket.

    4

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd adjuk az avokádóhoz.

    Minél apróbbra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, annál jobban elkeverednek az avokádóval.

    5

    Facsarjuk rá a lime és a fél narancs levét, majd adjuk hozzá a chili pelyhet, a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    A lime és a narancs leve frissességet ad a guacamolenak, a chili pehely pedig pikáns ízt. Kóstoljuk meg és ízlés szerint adagoljuk a fűszereket.

    6

    Villával törjük össze az avokádót, és keverjük össze az összetevőkkel, hogy krémes, de kissé darabos állagot kapjunk.

    Ne törjük teljesen pépesre az avokádót, hagyjunk benne kisebb darabokat.

    7

    Szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk tortilla chips, grillezett húsok vagy pirítós mellé.

    Ha nem szeretjük a koriandert, helyettesíthetjük petrezselyemmel.