BBQ grillezett fűszeres kukoricasaláta tálalva

BBQ grillezett fűszeres kukoricasaláta

A BBQ grillezett fűszeres kukoricasaláta egy izgalmas, füstös és ropogós köret, amely tökéletesen illik grillezett húsok vagy zöldségek mellé. A grillezés során a kukoricaszemek természetes édessége fokozódik, míg a BBQ szósz és a füstölt paprika mélyebb ízt ad neki. Az amerikai és mexikói konyhában egyaránt népszerűek a grillezett kukoricaalapú saláták, hiszen egyszerűen elkészíthetők, de gazdag ízvilágot kínálnak. Ha még különlegesebb ízélményre vágysz, próbáld meg egy kevés chilipehellyel vagy reszelt parmezánnal megszórni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csemegekukorica (csőben)
100 ml BBQ szósz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
2 ek. Friss koriander
1 ek. Lime leve
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a kukoricacsöveket, és távolítsd el a szálakat róla.

    Ha nehezen tudod eltávolítani a szálakat, nedvesítsd be egy kicsit a kezed.

    2

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.

    Ha nincs grillserpenyőd, használhatsz sima serpenyőt is, de a grillserpenyő szebb külsőt kölcsönöz a kukoricának.

    3

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    Egy ecset segítségével kend be a kukoricacsöveket a fűszeres BBQ keverékkel.

    Ügyelj arra, hogy mindenhol egyenletesen kend be a kukoricát.

    5

    Helyezd a kukoricákat a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára pirulnak és enyhén karamellizálódnak.

    Időnként forgasd meg a kukoricát, hogy minden oldala egyenletesen süljön meg.

    6

    Amíg a kukorica sül, aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a friss koriandert.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen lehessen fogyasztani a salátát.

    7

    Ha a kukorica elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd vágd le a szemeket a csőről egy éles késsel.

    A kukoricát állítva vágd le a szemeket, így könnyebb dolgod lesz.

    8

    Egy nagy tálban keverd össze a sült kukoricaszemeket, az aprított hagymát, a paprikát, a fokhagymát és a koriandert.

    A salátát alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    9

    Locsold meg lime levével és keverd át alaposan, hogy az ízek összeérjenek.

    A lime levét frissen facsard, mert úgy a legfinomabb.

    10

    Tálalás előtt locsold meg még egy kevés BBQ szósszal, és fogyaszd frissen.

    A BBQ szósz helyett használhatsz más öntetet is, például lime-os-korianderes öntetet.