BBQ grillezett gomba tálalva

BBQ grillezett gomba

A grillezett gomba egy klasszikus és sokoldalú étel, amelyet számtalan módon elkészíthetünk. A BBQ szósszal kombinált változat füstös-karamellizált ízeket kínál, amely tökéletesen kiegészíti a gomba természetes földes aromáját. A citromlé és a fokhagyma frissességet adnak, míg a friss petrezselyem zöld jegyekkel teszi teljessé az ízélményt. Ez a recept nemcsak vegetáriánusoknak ideális, hanem mindenki számára remek választás, aki egy könnyed, mégis ízletes grillköretet keres húsételek mellé. Különösen jól illik nyári grillpartikhoz vagy egy könnyű vacsorához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss csiperke gomba
3 ek. Olívaolaj
4 ek. BBQ szósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombákat alaposan mosd meg és töröld szárazra. Ha nagyobb méretűek, vágd őket félbe vagy negyedekre.

    A gombák méretét igazítsd a grillrács sűrűségéhez, hogy ne essenek át rajta.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a sót és a borsot. Ez lesz a pácoló keverék.

    Használj friss fokhagymát a legjobb íz érdekében. A citromlé helyett lime levét is használhatsz.

    3

    A gombákat tedd egy nagy tálba, és öntsd rá a pácoló keveréket. Jól forgasd össze, hogy minden darab egyenletesen bevonódjon. Hagyd állni 10 percig.

    Ne hagyd a gombát túl sokáig pácolódni, mert megszívja magát és gumiszerű lesz.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Ha rácsos grillt használsz, kend be vékonyan olajjal, hogy a gombák ne ragadjanak le.

    A grillt előmelegítheted magasabb hőfokon is, majd sütheted alacsonyabban, hogy ne égjenek meg a gombák.

    5

    Helyezd a gombákat a grillre, és süsd őket 4-5 percig oldalanként, amíg enyhén megpirulnak és átsülnek.

    Ha a gombák túl gyorsan pirulnak, vedd lejjebb a hőfokot, vagy tedd őket a grill kevésbé forró részére.

    6

    A grillezés utolsó percében kend meg a gombákat BBQ szósszal egy ecset segítségével, majd süsd még 1 percig, hogy a szósz kissé karamellizálódjon.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, vedd le a gombákat a grillről.

    7

    Vedd le a gombákat a grillről, és tálalás előtt szórd meg friss apróra vágott petrezselyemmel. Melegen tálald, akár köretként, akár önálló fogásként.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például snidlinget vagy bazsalikomot.