BBQ grillezett gombás-kapros ragu tálalva

BBQ grillezett gombás-kapros ragu

A grillezett gombás-kapros ragu egy fantasztikusan ízletes fogás, amely tökéletesen ötvözi a füstös BBQ aromát a friss kapor üde ízével. A gomba természetes umami gazdagsága kiváló alapja ennek az egyszerű, de mégis különleges ételnek. A szójaszósz és a füstölt paprika mélyebb, karakteresebb ízt ad neki, míg a grillezés során kialakuló ropogós szélek még izgalmasabbá teszik ezt a fogást. Ez a recept ideális választás grillpartikhoz, vegetáriánus ebédekhez vagy egy könnyű nyári vacsorához. Ha szeretnéd tovább fokozni az ízeket, próbáld ki grillezett kenyérrel vagy egy friss, ropogós salátával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 23 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss csiperke gomba
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss kapor
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Friss citromlé
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. BBQ szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a gombát, majd vágd vékony szeletekre. Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a friss kaprot.

    A gombát vágd egyenletes vastagságú szeletekre, hogy egyenletesen süljön.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a szójaszószt, a füstölt paprikát, a citromlevet, a sót és a fekete borsot.

    A szójaszósz helyett használhatsz tamarit is, ami gluténmentes.

    3

    Forgasd bele a gombaszeleteket a fűszeres keverékbe, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pácolás során időnként forgasd át a gombát, hogy mindenhol érje a pác.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy a gomba ne tapadjon le.

    Ha nincs olajsprayd, használj egy olajba mártott papírtörlőt a rács bekenéséhez.

    5

    Helyezd a gombaszeleteket egy grilltálcára vagy grillrácsra, és süsd őket 5-6 percig, időnként megkeverve, amíg enyhén megpirulnak és megpuhulnak.

    A grilltálca megakadályozza, hogy a gombaszeletek a rácsok közé essenek.

    6

    Az utolsó 2 percben locsold meg a gombát a BBQ szósszal, majd süsd további 1-2 percig, hogy kissé karamellizálódjon.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, vedd le a gombát a grillről.

    7

    Vedd le a grillről, és szórd meg a friss kaporral, majd alaposan keverd össze a még meleg raguval.

    A kaporral ne spórolj, mert az adja a ragu jellegzetes ízét.

    8

    Melegen tálald grillezett kenyérrel, sült burgonyával vagy friss salátával.

    A ragut kínálhatod tortillába tekerve is.