A zöldbabot alaposan mosd meg és vágd le a két végét. Ha szükséges, törd fel kisebb darabokra.
A zöldbabot vághatod egyforma méretű darabokra, hogy egyenletesen süljenek meg.
A fokhagymát zúzd össze, majd egy tálban keverd össze az olívaolajat, sót, borsot, és a fokhagymát.
A fokhagymát reszelheted is, ha nem szereted a nagyobb darabokat.
Tedd a zöldbabot a tálba, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon a fűszeres olajjal.
A zöldbabot masszírozd bele a fűszeres olajba, hogy mindenhol bevonja.
A grillt melegítsd közepes hőmérsékletre. Helyezd a zöldbabot a grillre, és grillezd 8-10 percig, alkalmanként megforgatva, amíg a zöldbab enyhén megpuhul és enyhe grillezett ízt kap.
A zöldbabot grillezheted grilltálcán vagy alufóliában is, hogy ne essen le a rácsok között. Ne grillezd túl, mert elveszíti a ropogósságát.
Amíg a zöldbab grilleződik, aprítsd fel a friss petrezselymet.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt aprítsd fel, hogy friss maradjon.
Miután a zöldbab elkészült, vedd le a grillről, és szórd meg friss petrezselyemmel, majd facsard rá a citrom levét.
A citromlé helyett használhatsz balzsamecetet is.
Tálald azonnal, mint egy ínycsiklandó köretet a BBQ ételekhez.
A zöldbabot tálalhatod más grillezett zöldségekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.