BBQ grillezett hummusz tálalva

BBQ grillezett hummusz

A BBQ grillezett hummusz egy izgalmas csavar a klasszikus közel-keleti hummusz recepten. A grillezett padlizsán hozzáadása nemcsak extra krémességet, hanem enyhén füstös ízt is kölcsönöz az ételnek. A BBQ szósz pedig mélységet és enyhén édeskés-fűszeres aromát ad hozzá. Ez a recept tökéletes választás vegetáriánus grillpartikhoz, könnyű nyári vacsorákhoz vagy akár egy különleges mártogatósként friss zöldségekkel tálalva. Ha még gazdagabbá szeretnéd tenni, próbáld ki pirított fenyőmaggal vagy gránátalmamagokkal megszórva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Főtt csicseriborsó
2 ek. Szezámmag tahini
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Grillezett padlizsán
2 ek. BBQ szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra. A padlizsánt szurkáld meg egy villával, hogy a hő egyenletesen áthaladjon rajta.

    A villával való megszurkálás megakadályozza, hogy a padlizsán felrobbanjon a grillen.

    2

    Helyezd a padlizsánt a grillre, és süsd minden oldalán 5-7 percig, amíg a héja megfeketedik és a belseje megpuhul.

    A padlizsán akkor van kész, ha a héja teljesen megfeketedett és a belseje puha tapintású.

    3

    Ha a padlizsán elkészült, hagyd hűlni néhány percig, majd kapard ki a belsejét, és tedd félre.

    A padlizsánt tekerd alufóliába, amíg hűl, így könnyebben lehámozhatod és a gőzben puhább is marad.

    4

    Egy aprítógépbe tedd a főtt csicseriborsót, a tahinit, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Ha nincs aprítógéped, használhatsz botmixert is.

    5

    Add hozzá a grillezett padlizsán belsejét és a BBQ szószt, majd turmixold simára, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A padlizsán adja a hummusz füstös ízét, a BBQ szósz pedig a különleges édes-savanyú aromát.

    6

    Ha a hummusz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy extra citromlevet, hogy a kívánt állagot elérd.

    A vizet vagy citromlevet apránként adagold, hogy elkerüld a túl híg állagot.

    7

    Tálald egy tálban, locsold meg extra olívaolajjal, és szórd meg egy kevés füstölt paprikával a látványosabb megjelenés érdekében.

    A díszítéshez használhatsz friss petrezselymet vagy koriandert is.

    8

    Fogyaszd friss pita kenyérrel, grillezett zöldségekkel vagy ropogós tortilla chips-szel.

    A hummusz hűtőben tárolva több napig is eláll.