BBQ grillezett kelbimbó tálalva

BBQ grillezett kelbimbó

A grillezett kelbimbó egy fantasztikus módja annak, hogy ezt az alulértékelt zöldséget ropogós, ízletes köretté varázsold. A BBQ sütés során a kelbimbók enyhén karamellizálódnak, ami kihozza természetes édességüket, míg a balzsamecet és a méz tökéletes egyensúlyt teremt a savanykás és édes ízek között. A fokhagyma és a friss petrezselyem tovább fokozza az ízvilágot, így ez a fogás kiváló választás lehet grillpartikhoz vagy egy egészséges vacsorához. Ha még gazdagabbá szeretnéd tenni, próbáld ki reszelt parmezánnal vagy pirított dióval megszórva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss kelbimbó
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Balzsamecet
1 tk. Méz
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a kelbimbókat, majd vágd le a végeiket és távolítsd el a külső sérült leveleket.

    A kelbimbókat alaposan mosd meg, mert a levelek között sok szennyeződés lehet.

    2

    Vágd félbe a nagyobb kelbimbókat, hogy egyenletesen süljenek, a kisebbeket hagyhatod egészben.

    Az egyforma méretű kelbimbók egyenletesebben sülnek meg.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a balzsamecetet, a mézet, a sót és a borsot.

    A fokhagymát reszelve is hozzáadhatod, így jobban átjárja az íze a kelbimbót.

    4

    Forgasd bele a kelbimbókat az olajos keverékbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    A kelbimbókat alaposan forgasd át, hogy mindenhol érje az olajos keverék.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy ne ragadjanak le a kelbimbók.

    A grillrácsot érdemes alaposan megtisztítani, mielőtt beolajozod.

    6

    Helyezd a kelbimbókat a grillre vágott felükkel lefelé, és süsd őket kb. 4-5 percig, amíg aranybarna és kissé karamellizált nem lesz a felületük.

    Ne mozgasd a kelbimbókat, amíg nem pirultak meg, mert könnyen leragadhatnak.

    7

    Fordítsd meg őket, és süsd további 3-4 percig, amíg minden oldaluk egyenletesen megpirul.

    A kelbimbók akkor jók, ha kívül ropogósak, belül pedig puhák.

    8

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel az extra frissesség érdekében.

    A petrezselyem helyett más zöldfűszert is használhatsz, például kakukkfüvet vagy rozmaringot.