BBQ grillezett mézes chilis kelbimbó tálalva

BBQ grillezett mézes chilis kelbimbó

A grillezett kelbimbó az egyik legjobb módja annak, hogy ezt az alulértékelt zöldséget ízletes és izgalmas köretté varázsoljuk. A méz édessége, a chili csípőssége és a BBQ szósz füstös ízvilága tökéletes harmóniát alkot, miközben a grill enyhén karamellizálja a külső réteget. Ez a recept tökéletes választás köretként grillezett húsok mellé vagy akár önálló fogásként is élvezhető egy könnyű nyári étkezés részeként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kelbimbó
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Méz
4 ek. BBQ szósz
1 tk. Chili pehely
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Balzsamecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kelbimbókat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a külső leveleket, ha szükséges.

    A kelbimbókat érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek meg. Ha nagyobbak, negyedeld őket.

    2

    Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a BBQ szószt, a chili pelyhet, a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    A fűszerezést ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chili pelyhet. A BBQ szósz helyett használhatsz más fűszeres szószt is.

    3

    Forgassuk bele a kelbimbókat a fűszeres keverékbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Győződj meg róla, hogy a kelbimbók mindenhol be vannak vonva a fűszeres keverékkel, hogy a grillezés során egyenletesen karamellizálódjanak.

    4

    Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd helyezzük a kelbimbókat a grillrácsra, vágott felükkel lefelé.

    A vágott felükkel lefelé helyezve a kelbimbók jobban karamellizálódnak és finomabb ízűek lesznek. Ha a grillrács túl ritka, használhatsz grilltálcát.

    5

    Grillezzük 8-10 percig, időnként megforgatva, amíg a külső réteg enyhén karamellizálódik és a kelbimbók belül megpuhulnak.

    Figyelj oda, hogy ne égjenek meg a kelbimbók. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot. A kelbimbók akkor vannak készen, ha belül puhák, kívül pedig enyhén karamellizáltak.

    6

    Vegyük le a grillről, majd locsoljuk meg balzsamecettel a tálalás előtt, hogy egyensúlyba hozza az édes-füstös ízeket.

    A balzsamecet remekül kiegészíti a mézes-chilis ízt. Ha nincs balzsameceted, használhatsz citromlevet is.

    7

    Szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk grillezett húsok mellé, köretként vagy önálló fogásként.

    A friss petrezselyem remekül feldobja a kelbimbó ízét. Használhatsz más friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy snidlinget.