BBQ grillezett pirított tökmagos kukoricasaláta tálalva

BBQ grillezett pirított tökmagos kukoricasaláta

A grillezett kukorica az egyik legnépszerűbb nyári grillétel, amely füstös ízével és ropogós textúrájával minden fogás mellé tökéletesen passzol. A pirított tökmag extra ropogósságot és mélyebb ízt ad ennek a frissítő salátának, míg a lime és a BBQ szósz különleges fűszerességet kölcsönöz neki. Ez a recept tökéletes választás grillezett húsok kiegészítésére, de önálló fogásként is nagyszerű lehet egy könnyű vacsorára vagy ebédre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 cső Friss kukorica
2 ek. Olívaolaj
3 ek. BBQ szósz
1 db Lime
50 g Pirított tökmag
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chili pehely
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricacsöveket hámozzuk meg, és kenjük meg vékonyan olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít, hogy a kukorica ne száradjon ki a grillen.

    2

    Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd helyezzük rá a kukoricát. Időnként forgatva grillezzük kb. 10 percig, amíg minden oldaluk szépen megpirul.

    A kukoricát gyakran forgassuk, hogy egyenletesen süljön meg.

    3

    Vegyük le a grillről a kukoricát, és hagyjuk kissé hűlni, majd vágjuk le a szemeket egy éles késsel.

    A kukoricaszemeket könnyebben levághatjuk, ha a kukoricacsövet függőlegesen állítjuk, és úgy vágjuk le a szemeket.

    4

    Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd keverjük össze egy tálban a grillezett kukoricával.

    A vöröshagymát érdemes nagyon apróra vágni, hogy ne domináljon az íze a salátában. A fokhagymát pedig reszelheted is, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    5

    Facsarjuk rá a lime levét, adjuk hozzá a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a chili pelyhet, a sót és a borsot.

    A lime levétől a saláta frissítőbb lesz.

    6

    A pirított tökmagot adjuk a salátához, és keverjük össze, hogy az ízek jól elvegyüljenek.

    A tökmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg, amíg illatos nem lesz.

    7

    Szórjuk meg friss korianderrel, és hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk köretként vagy önálló fogásként.

    A koriandert csak közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá, hogy megőrizze frissességét.