BBQ grillezett rozmaringos fűszeres burgonya tálalva

BBQ grillezett rozmaringos fűszeres burgonya

A grillezett burgonya az egyik legnépszerűbb grillköret, amelyet egyszerű elkészíteni, mégis fantasztikus ízeket rejt. A füstölt paprika és a BBQ szósz mélyebb ízt kölcsönöz neki, míg a friss rozmaring különleges aromát ad. Tökéletes választás grillezett húsok mellé, de önálló fogásként is kiváló egy könnyű nyári vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
3 ek. Olívaolaj
4 ek. BBQ szósz
2 ág Friss rozmaring
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Fokhagyma por
0.5 tk. Chili pehely
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát alaposan mossuk meg, majd vágjuk közepes méretű cikkekre. Ha újburgonyát használunk, a héját is rajta hagyhatjuk.

    Az újburgonya héja vékony és tele van tápanyagokkal, így nem szükséges meghámozni. Alaposan súroljuk meg, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket.

    2

    Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a BBQ szószt, az apróra vágott rozmaringot, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a chili pelyhet, a sót és a borsot.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. Ha nem szeretjük a csípőset, a chili pelyhet hagyjuk ki.

    3

    Forgassuk bele a burgonyacikkeket a fűszeres keverékbe, hogy minden darab jól bevonódjon.

    Győződjünk meg róla, hogy minden burgonyadarab egyenletesen be van vonva a fűszeres keverékkel, különben nem lesz egyenletes az íze.

    4

    Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, és helyezzük rá a burgonyaszeleteket. Használhatunk grillrácsot vagy grillserpenyőt is.

    A grillrácsot érdemes vékonyan beolajozni, hogy a burgonya ne ragadjon le. Ha grillserpenyőt használunk, figyeljünk, hogy a hő egyenletesen oszjoljon el.

    5

    Grillezzük a burgonyát kb. 15-20 percig, időnként megforgatva, amíg kívül ropogós, belül pedig puha lesz.

    A burgonyát gyakran forgassuk, hogy minden oldala egyenletesen süljön és ne égjen meg. A sütési idő a burgonya méretétől és a grill hőmérsékletétől függ.

    6

    Vegyük le a grillről, és azonnal tálaljuk extra friss rozmaringgal és egy kevés extra BBQ szósszal meglocsolva.

    Tálalás előtt hagyjuk a burgonyát pár percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek. A friss rozmaringgal való díszítés fokozza az ízélményt.