BBQ grillezett spárga tálalva

BBQ grillezett spárga

A grillezett spárga az egyik legegyszerűbb és legízletesebb módja ennek a tavaszi zöldségnek az elkészítésére. A BBQ sütés során a spárga természetes édessége felerősödik, és a füstös aroma különleges ízvilágot kölcsönöz neki. Az olívaolajjal, fokhagymával és parmezánnal történő ízesítés kiemeli az ízeket, míg a citromlé frissességet ad az ételnek. Ez a recept tökéletes választás grillpartikhoz, baráti összejövetelekhez vagy akár egy gyors és egészséges hétköznapi vacsorához. Ha variálni szeretnéd, próbáld ki baconbe tekerve vagy egy kis balzsamecetes mázzal megkenve.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss spárga
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
30 g Frissen reszelt parmezán
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a spárgát, majd töröld szárazra egy konyharuhával. Törd le a fás végeit – ez könnyen megy, ha meghajlítod a spárgát, és az természetes módon eltörik a megfelelő helyen.

    A spárga fás végei kemények és rágósak, ezért fontos eltávolítani őket.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát, a sót és a borsot.

    A fokhagyma helyett használhatsz fokhagymaport is, ha nincs friss fokhagymád.

    3

    Egy ecset vagy kézzel oszlasd el egyenletesen az olajos keveréket a spárgákon, ügyelve arra, hogy minden szál jól bevonódjon.

    Ha nincs ecseted, a kezeddel is bekenheted a spárgát, de ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el az olajat.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra. Ha grillrácson sütöd, előtte kend be egy kevés olajjal, hogy ne ragadjon le a spárga.

    A grillrács bekenése megakadályozza, hogy a spárga leragadjon és letörjön.

    5

    Helyezd a spárgákat a grillre keresztirányban, hogy ne essenek le a rácsok között. Süsd őket kb. 3-5 percig oldalanként, amíg enyhén megpirulnak, de még roppanósak maradnak.

    A spárga nagyon gyorsan megsül, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg. A roppanós spárga a legfinomabb.

    6

    Grillezés után szórd meg frissen reszelt parmezánnal és facsard rá a citromlevet az extra frissesség érdekében.

    A citromlé helyett használhatsz balzsamecetet is, ha édeskésebb ízt szeretnél.

    7

    Melegen tálald köretként vagy önálló fogásként egy könnyű nyári étkezés részeként.

    A spárgát tálalhatjuk citromlével meglocsolva, vagy reszelt parmezán sajttal megszórva.