A tempeh-t vágd vékony szeletekre, kb. 1 cm vastagságúra.
A vékony szeletek jobban átveszik a pác ízét és ropogósabbra sülnek.
A szójaszószt, füstölt paprikát, édesítőt, olívaolajat, zúzott fokhagymát és a borsot keverd össze egy tálban.
A juharszirup remek édesítő a vegán baconhöz, de használhatsz agavé szirupot vagy barna cukrot is.
A tempeh szeleteket tedd a pácba, és hagyd állni legalább 15-20 percig, hogy a fűszerek jól átjárják.
Ha van időd, hagyd a tempeh-t akár egy éjszakán át a pácban a hűtőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre.
A grillrácsot érdemes vékonyan beolajozni, hogy a vegán bacon ne ragadjon le.
Helyezd a tempeh szeleteket a grillre, és grillezd 4-5 percig mindkét oldalán, amíg szép grillnyomokat kapnak és enyhén megpirulnak.
Figyelj oda, hogy ne égjen meg a tempeh! Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Tálald a grillezett vegán bacon-t frissen, akár egy szendvicsben, vagy egy salátával.
A vegán bacon remekül illik vegán burgerbe, BLT szendvicsbe, vagy akár egy tojásrántotta mellé is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.