BBQ-s rizs tálalva

BBQ-s rizs

A BBQ-s rizs egy ízletes, füstös jellegű fogás, amely az amerikai grillezési hagyományokat ötvözi a rizses ételek könnyedségével. A füstölt paprika és a BBQ szósz különleges mélységet és karaktert ad ennek az ételnek, amely tökéletesen kiegészíti a grillezett húsokat vagy akár önálló fogásként is megállja a helyét. Az egyszerű hozzávalók és a gazdag fűszerezés teszik ezt a rizses ételt igazán különlegessé és ellenállhatatlanná.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Jázmin rizs
400 ml Víz
50 ml BBQ szósz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika (kaliforniai)
30 ml Paradicsompüré
20 ml Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 csipet Feketebors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jázmin rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.

    Az öblítés segít eltávolítani a keményítőt, így a rizs pergőbb lesz. A víz mennyisége a rizs minőségétől függően változhat, figyelj rá főzés közben.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a kaliforniai paprikát.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy egyenletesen süljenek át és jól keveredjenek a rizzsel.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a vöröshagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserű lesz. Csak addig pirítsd, amíg üveges nem lesz.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a kaliforniai paprikát, majd pirítsd további 2-3 percig.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserűvé válik. A paprika legyen roppanós, ne főzd szét.

    5

    Keverd hozzá a paradicsompürét és a füstölt paprikát, majd főzd 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsompüré és a füstölt paprika mélyíti az ízeket. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    6

    Öntsd hozzá a BBQ szószt, keverd jól össze, és hagyd párolódni további 3 percig.

    Használj jó minőségű BBQ szószt, mert ez adja az étel alap ízét. Kóstold meg, és szükség szerint állítsd a mennyiségét.

    7

    Add hozzá a főtt rizst, sózd és borsozd, majd folyamatos kevergetés mellett süsd további 3-4 percig, hogy a rizs jól átvegye az ízeket.

    Óvatosan keverd a rizst, hogy ne törjön össze. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá még BBQ szószt, sót vagy borsot.

    8

    Aprítsd fel a petrezselymet, és szórd a kész BBQ-s rizs tetejére, majd azonnal tálald.

    A friss petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek. Ne hagyd ki!