BBQ sajtos burgonya tálalva

BBQ sajtos burgonya

Képzeld el, ahogy a frissen sült, ropogós burgonya illata betölti a konyhát, miközben a sajt ráolvad és a bacon ropogósra sül. A BBQ sajtos burgonya az amerikai street food kultúrából ered, és tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy egy gyors, laktató vacsorára. A titok a tökéletes sütési technikában rejlik: először magas hőfokon kell sütni a burgonyát, hogy kívül ropogós, belül puha maradjon. Ha extra ízre vágysz, próbáld ki füstölt cheddar sajttal vagy egy kis csípős BBQ szósszal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
200 g Cheddar sajt
150 g Bacon
100 ml BBQ szósz
100 ml Tejföl
50 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Újhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Készíts elő egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a burgonya egyenletesen süljön meg.

    2

    Alaposan mosd meg a burgonyát, majd vágd fel kisebb, egyenletes darabokra. Ha szeretnéd, a héját is rajta hagyhatod a rusztikusabb ízvilág érdekében.

    A burgonya mérete befolyásolja a sütési időt. Minél kisebbek a darabok, annál gyorsabban sülnek meg.

    3

    Tedd a burgonyadarabokat egy nagy keverőtálba, majd olvaszd fel a vajat és öntsd rá. Add hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot, majd alaposan keverd össze, hogy a burgonya minden darabját bevonja a fűszeres vaj.

    A vajat ne hevítsd túl, csak olvaszd fel. A fűszereket egyenletesen oszlasd el a burgonyán.

    4

    Terítsd szét a fűszeres burgonyát a tepsiben, és süsd 30-35 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Közben időnként keverd át a burgonyát, hogy egyenletesen süljön.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a burgonyát, és ellenőrizd, hogy átsült-e.

    5

    Amíg a burgonya sül, vágd fel a bacont apró kockákra, majd egy serpenyőben süsd ropogósra. Ha kész, helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

    A bacont közepes lángon süsd, hogy ne égjen meg. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsírt, így ropogósabb lesz a bacon.

    6

    Reszeld le a cheddar sajtot és vágd fel az újhagymát vékony karikákra.

    Használj jó minőségű cheddar sajtot, hogy igazán ízletes legyen a burgonya.

    7

    Amikor a burgonya elkészült, vedd ki a sütőből, és szórd rá a reszelt sajtot. Tedd vissza a sütőbe 5 percre, amíg a sajt ráolvad.

    Vigyázz, hogy a sajt ne égjen meg. Ha gyorsan olvad, rövidebb ideig hagyd a sütőben.

    8

    Vedd ki a sütőből a sajtos burgonyát, majd locsold meg a BBQ szósszal és a tejföllel. Szórd rá a ropogós bacont és az újhagymát.

    A BBQ szószt és a tejfölt ízlés szerint adagold. Ha pikánsabban szereted, használj csípős BBQ szószt.

    9

    Melegen tálald! Frissen a legjobb, de ha marad, hűtőben tárolhatod és újramelegítheted sütőben vagy serpenyőben.

    Ha újramelegíted, tedd a burgonyát sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy ne ragadjon le.