BBQ sĂŒlt hagyma tĂĄlalva

BBQ sĂŒlt hagyma

A BBQ sĂŒlt hagyma a klasszikus amerikai grillkultĂșra egyik kedvelt kĂ­sĂ©rƑje. Az Ă©desre karamellizĂĄlĂłdott hagyma tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a grillezett hĂșsokat vagy akĂĄr hamburgerek tetejĂ©re is kerĂŒlhet. A BBQ szĂłsz Ă©s a fĂŒstölt paprika hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g gazdagabbĂĄ Ă©s fĂŒstösebbĂ© teszi az Ă­zvilĂĄgot, amely kivĂĄlĂłan harmonizĂĄl a hagyma termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©vel. Ha egy extra csavart szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld meg a hagymĂĄt fĂŒstölt cheddar sajttal megszĂłrni sĂŒtĂ©s elƑtt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Vöröshagyma
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 100 ml BBQ szósz
⭕ 1 ek. Barnacukor
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 0.5 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra, vagy kĂ©szĂ­ts elƑ egy grillt közepes hƑfokon.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se biztosĂ­tja az egyenletes sĂŒtĂ©st. Grill esetĂ©n figyelj a hƑfokra, nehogy megĂ©gjen a hagyma.

    2

    HĂĄmozd meg a vöröshagymĂĄkat, Ă©s vĂĄgd Ƒket vastag szeletekre vagy karikĂĄkra.

    A vastagabb szeletek jobban bĂ­rjĂĄk a sĂŒtĂ©st/grillezĂ©st, nem esnek szĂ©t olyan könnyen.

    3

    Egy tĂĄlban keverd össze az olĂ­vaolajat, a BBQ szĂłszt, a barnacukrot, a fokhagymaport, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a sĂłt Ă©s a borsot.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint igazítsd a fƱszerezést. Ha pikånsabban szereted, adj hozzå egy csipet chilit.

    4

    Forgasd meg a hagymaszeleteket a BBQ-s fƱszeres keverĂ©kben, hogy egyenletesen bevonja Ƒket.

    Hagyd a hagymĂĄt a pĂĄcban legalĂĄbb 15 percig, hogy az Ă­zek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    5

    Helyezd a hagymakarikĂĄkat egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, vagy helyezd közvetlenĂŒl a grillrĂĄcsra.

    Ha grillen sĂŒtöd, hasznĂĄlj alufĂłlia tĂĄlcĂĄt, hogy a hagyma ne essen a rĂĄcsok közĂ©.

    6

    SĂŒsd vagy grillezd 20-25 percig, idƑnkĂ©nt megforgatva, amĂ­g a hagyma megpuhul Ă©s karamellizĂĄlĂłdik.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hagyma vastagsĂĄgĂĄtĂłl Ă©s a sĂŒtƑ/grill hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©tƑl. Figyeld, hogy ne Ă©gjen meg.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg egy kis extra BBQ szĂłsszal, ha mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zĂ©lmĂ©nyt szeretnĂ©l.

    Azonnal tĂĄlald, hogy a hagyma mĂ©g meleg Ă©s puha legyen. KöretkĂ©nt kĂ­nĂĄlhatod hĂșsok mellĂ©, vagy akĂĄr hamburgerbe is teheted.