BBQ sült hagyma tálalva

BBQ sült hagyma

A BBQ sült hagyma a klasszikus amerikai grillkultúra egyik kedvelt kísérője. Az édesre karamellizálódott hagyma tökéletesen kiegészíti a grillezett húsokat vagy akár hamburgerek tetejére is kerülhet. A BBQ szósz és a füstölt paprika hozzáadása még gazdagabbá és füstösebbé teszi az ízvilágot, amely kiválóan harmonizál a hagyma természetes édességével. Ha egy extra csavart szeretnél, próbáld meg a hagymát füstölt cheddar sajttal megszórni sütés előtt!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vöröshagyma
30 ml Olívaolaj
100 ml BBQ szósz
1 ek. Barnacukor
1 tk. Fokhagymapor
0.5 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, vagy készíts elő egy grillt közepes hőfokon.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. Grill esetén figyelj a hőfokra, nehogy megégjen a hagyma.

    2

    Hámozd meg a vöröshagymákat, és vágd őket vastag szeletekre vagy karikákra.

    A vastagabb szeletek jobban bírják a sütést/grillezést, nem esnek szét olyan könnyen.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a barnacukrot, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy csipet chilit.

    4

    Forgasd meg a hagymaszeleteket a BBQ-s fűszeres keverékben, hogy egyenletesen bevonja őket.

    Hagyd a hagymát a pácban legalább 15 percig, hogy az ízek jobban átjárják.

    5

    Helyezd a hagymakarikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy helyezd közvetlenül a grillrácsra.

    Ha grillen sütöd, használj alufólia tálcát, hogy a hagyma ne essen a rácsok közé.

    6

    Süsd vagy grillezd 20-25 percig, időnként megforgatva, amíg a hagyma megpuhul és karamellizálódik.

    A sütési idő függ a hagyma vastagságától és a sütő/grill hőmérsékletétől. Figyeld, hogy ne égjen meg.

    7

    Tálalás előtt locsold meg egy kis extra BBQ szósszal, ha még intenzívebb ízélményt szeretnél.

    Azonnal tálald, hogy a hagyma még meleg és puha legyen. Köretként kínálhatod húsok mellé, vagy akár hamburgerbe is teheted.