Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, vagy készíts elő egy grillt közepes hőfokon.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. Grill esetén figyelj a hőfokra, nehogy megégjen a hagyma.
Hámozd meg a vöröshagymákat, és vágd őket vastag szeletekre vagy karikákra.
A vastagabb szeletek jobban bírják a sütést/grillezést, nem esnek szét olyan könnyen.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a barnacukrot, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy csipet chilit.
Forgasd meg a hagymaszeleteket a BBQ-s fűszeres keverékben, hogy egyenletesen bevonja őket.
Hagyd a hagymát a pácban legalább 15 percig, hogy az ízek jobban átjárják.
Helyezd a hagymakarikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy helyezd közvetlenül a grillrácsra.
Ha grillen sütöd, használj alufólia tálcát, hogy a hagyma ne essen a rácsok közé.
Süsd vagy grillezd 20-25 percig, időnként megforgatva, amíg a hagyma megpuhul és karamellizálódik.
A sütési idő függ a hagyma vastagságától és a sütő/grill hőmérsékletétől. Figyeld, hogy ne égjen meg.
Tálalás előtt locsold meg egy kis extra BBQ szósszal, ha még intenzívebb ízélményt szeretnél.
Azonnal tálald, hogy a hagyma még meleg és puha legyen. Köretként kínálhatod húsok mellé, vagy akár hamburgerbe is teheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.