BBQ sült paradicsom tálalva

BBQ sült paradicsom

A BBQ sült paradicsom egy ízletes és könnyű grillköret, amely tökéletesen illik húsételek mellé vagy akár önálló fogásként is élvezhető. A paradicsom természetes édessége kiemelkedik a grillezés során, míg a BBQ szósz füstös, enyhén édeskés karaktere mélyebb ízdimenziót ad neki. Az amerikai barbecue kultúrában a grillezett zöldségek egyre népszerűbbek, mivel a magas hő hatására az ízek intenzívebbé válnak. Ha még különlegesebb ízélményt szeretnél, próbáld meg kecskesajttal vagy pirított magvakkal megszórva tálalni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Paradicsom
100 ml BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Balzsamecet
2 ek. Friss bazsalikom
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paradicsomokat, majd vágd félbe vagy nagyobb darabokra, ha szükséges.

    A paradicsomok méretétől függően válaszd ki a megfelelő vágási módot. A kisebb koktélparadicsomokat elég félbevágni, míg a nagyobbakat negyedekbe is vághatod.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a balzsamecetet, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést. Ha édesebben szereted, adj hozzá egy kis mézet vagy barna cukrot.

    3

    Forgasd bele a paradicsomokat a fűszeres keverékbe, hogy minden darabot bevonjon.

    Győződj meg róla, hogy a paradicsomok minden oldala be van vonva a fűszeres keverékkel, hogy egyenletesen ízesüljenek.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.

    A grill hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl magas, a paradicsomok megéghetnek, mielőtt megpuhulnának. Ha grillserpenyőt használsz, olajozd be, hogy ne ragadjanak le a paradicsomok.

    5

    Helyezd a paradicsomokat a grillrácsra vágott felükkel lefelé, és süsd 4-5 percig, amíg enyhén karamellizálódnak.

    Figyeld a paradicsomokat, és ne hagyd őket égni. A karamellizálódás adja a legjobb ízt, de ha túl sokáig sülnek, megkeseredhetnek.

    6

    Fordítsd meg őket, és süsd további 3-4 percig, amíg teljesen megpuhulnak, de még tartják a formájukat.

    A paradicsomok akkor jók, ha puhák, de még nem esnek szét. Ha túl sokáig sülnek, pépesek lesznek.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss, aprított bazsalikommal, és fogyaszd forrón vagy langyosan.

    A friss bazsalikom remekül illik a sült paradicsomhoz, de használhatsz más friss fűszernövényeket is, például petrezselymet vagy oregánót.