Készítsd elő a hozzávalókat: szeleteld fel a marhahúst vékony csíkokra, a zöldhagymát ferdén, a tofut kockákra és a shiitake gombát szeletekre.
A marhahúst a legkönnyebben félig fagyott állapotban lehet vékonyra szeletelni. A shiitake gomba szárát eltávolíthatod, mert az kemény lehet.
Egy nagy serpenyőben vagy hot potban hevíts olajat közepes lángon. Tedd bele a marhahúst, és pirítsd meg rövid ideig, amíg éppen csak átsül.
Ne süsd túl a húst, mert kemény lesz. Elég, ha a színe megváltozik.
Add hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot és dashi alaplevet. Keverd össze, és hagyd, hogy felforrjon.
A dashi alaplevet helyettesítheted húsleves kockával, de az eredeti íz elérése érdekében érdemes dashi port használni.
Helyezd bele a tofut, shiitake gombát, zöldhagymát és üvegtésztát a serpenyőbe. Főzd lassú tűzön 5-7 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Az üvegtésztát előtte áztasd be meleg vízbe, hogy hamarabb megpuhuljon. Ne főzd túl a zöldségeket, maradjanak roppanósak.
A tálalás előtt készíts külön kis tálkákba nyers tojásokat. A forró sukiyaki-t mártsd a nyers tojásba, mielőtt elfogyasztanád.
Ha idegenkedsz a nyers tojástól, használhatsz lágytojást vagy tojásrántottát is. A tojás lágyítja az ízeket és krémesebb állagot kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.