Beef udon frissen tálalva, gazdag szójaszószban sült marhahússal, zöldségekkel és tojással

Beef udon (marhahúsos udon)

A Beef udon a japán konyha egyik klasszikus ételének, amelyben a friss udon tészta gazdag szójaszószban készül, és finomra sült marhahússal és friss zöldségekkel gazdagítják. Az étel tökéletes választás bármelyik étkezéshez, és biztosan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Udon tészta
200 g Marhahús (pl. marhahús szeletek)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Ojaszósz (teriyaki)
500 ml Húsleves alaplé
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Sesame olaj
1 cm Friss gyömbér
200 g Zöldségek (pl. brokkoli, sárgarépa)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát főzd meg sós vízben az utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, hogy megőrizze a kívánt állagát.

    2

    A marhahúst vékony szeletekre vágd, és egy serpenyőben pirítsd meg sesame olajjal.

    A húsnak gyorsan kell sülni, hogy puha maradjon. Ne tedd túl forróra a serpenyőt.

    3

    A zöldségeket (pl. brokkoli, sárgarépa) aprítsd fel, és egy másik serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg őket.

    A zöldségek ropogós állaga nagyon fontos, így ne süsd túl őket.

    4

    Egy másik serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg a finomra vágott fokhagymát, gyömbért és hagymát.

    A gyömbér friss, pikáns ízt ad a tésztának, próbáld elkerülni, hogy megégjen.

    5

    Add hozzá a szójaszószt, teriyaki szószt, és a húsleves alaplét a serpenyőhöz, majd forrald fel.

    A szószok összeérnek a levesben, így egy gazdag, ínycsiklandó alapot kapsz.

    6

    Add hozzá a főtt udon tésztát a szószos keverékhez, és jól keverd össze.

    A tésztát jól kell összekeverni, hogy minden falat fűszeres és ízes legyen.

    7

    Tálald a sült marhahúst, zöldségeket és a gazdag tésztát, és egy friss tojással a tetején.

    A tojást tükörtojás formájában készítheted el, hogy egy lágy sárgájú ételt kapj.