Ben & Jerry’s Oatmeal Cookie Chunk fagylalt tálalva

Ben & Jerry’s Oatmeal Cookie Chunk

A Ben & Jerry’s Oatmeal Cookie Chunk egy ikonikus fagylaltíz, amely a zabkeksz és a csokoládé tökéletes kombinációját kínálja. Eredetileg a 2000-es években jelent meg, és gyorsan a rajongók egyik kedvencévé vált. Az egyedi ízkombináció mögött az állt, hogy a zabkeksz édessége és a csokoládé gazdagsága harmonikus egyensúlyban van a krémes vaníliafagylalttal. Bár az eredeti íz egy idő után eltűnt a boltok polcairól, a házi változat lehetővé teszi, hogy újraéljük ezt a különleges élményt, és akár saját kreatív csavarral is kiegészítsük. Tökéletes választás egy forró nyári napra vagy bármikor, amikor egy igazán krémes, édes desszertre vágysz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
150 g Zabkeksz
100 g Étcsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert akkor a tej megéghet és a fagylalt íze keserű lehet.

    2

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    Ez a temperálás lényege. Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojásokhoz, azok összeugranak.

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    A kanálpróba a legjobb módja annak, hogy ellenőrizd a krém sűrűségét. Ha a kanál hátán egyenletesen megmarad a krém, akkor jó.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat és simább, krémesebb állagot biztosít. A hűtés fontos, hogy a fagylaltgép megfelelően tudjon dolgozni.

    5

    A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Minden fagylaltgép más, ezért fontos, hogy kövesd a gyártó utasításait a legjobb eredmény érdekében.

    6

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá a durvára tört zabkekszet és az apróra vágott étcsokoládét, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    Ne keverd túl a kekszet és a csokoládét, mert a fagylalt megkeményedhet. A durvára tört keksz és apróra vágott csokoládé jobb textúrát eredményez.

    7

    Öntsd a fagylaltot egy légmentesen zárható edénybe, és tedd a fagyasztóba legalább 2 órára, hogy megfelelő állagot kapjon.

    A légmentesen zárható edény megakadályozza a fagylalt jegesedését és segít megőrizni a frissességét. A 2 órás fagyasztás segít a fagylaltnak megszilárdulni.