A marhahúst vágd kisebb kockákra. A hagymákat és fokhagymát apróra vágjuk.
A hús kockázásakor figyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek a darabok, hogy egyenletesen főjön.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a húst minden oldalán, amíg szépen meg nem barna.
A hús pirítása segít, hogy gazdag íze legyen a levesnek, így ne hagyd ki ezt a lépést.
Miután a hús megpirult, add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
A hagyma pirítása finomabb ízt ad a levesnek, ha kicsit karamellizálódik.
Öntsd fel vízzel, majd add hozzá a fűszereket (só, bors, kömény), és főzd a levest körülbelül 30 percig, amíg a hús megpuhul.
Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis csipetnyi chili pelyhet, hogy pikánsabbá tedd a levest.
Ezután a burgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra, majd add hozzá a leveshez, és főzd további 15-20 percig, amíg a burgonya is megpuhul.
A burgonya egyenletesen főjön meg, ha a darabokat egyforma méretűre vágod.
Közben készítsd el a tésztát: a lisztet keverd el a tojással, vízzel és egy csipet sóval. Gyúrd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.
Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki, és vágd kis négyzetekre vagy téglalap alakúra, majd főzd a tésztát a levesben, amíg feljön a víz tetejére.
A tészta főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert szétmállik. Akkor jó, ha a tészta a víz tetejére úszik.
Tálald a kész beshbarmakot forrón, a leves és a tészta tetejére szórj egy kis friss fűszert, például koriandert vagy petrezselymet.
A friss fűszerek különleges ízt adnak a beshbarmaknak, így ne hagyd ki őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.