Beshbarmak fűszerekkel, gazdag húsos leves tésztával és friss fűszerekkel tálalva

Beshbarmak fűszerekkel

A beshbarmak egy hagyományos közép-ázsiai étel, különösen Kazahsztánban és Kirgizisztánban népszerű. Az étel eredetileg a nomád törzsek által készült, és főleg húsból, tésztából és friss zöldségekből áll. A fűszeres húsos levest és a friss tésztát együtt tálalják, amit az egész család közösen fogyaszt. A beshbarmak az ételek egyszerű, de tápláló megjelenítését mutatja, és különleges élményt nyújt a hagyományos étkezéseknél.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lapocka)
400 g Burgonya
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
300 g Liszt
200 ml Víz
1 db Tojás
1 csipet Fűszerek (só, bors, kömény)
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra. A hagymákat és fokhagymát apróra vágjuk.

    A hús kockázásakor figyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek a darabok, hogy egyenletesen főjön.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a húst minden oldalán, amíg szépen meg nem barna.

    A hús pirítása segít, hogy gazdag íze legyen a levesnek, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    3

    Miután a hús megpirult, add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A hagyma pirítása finomabb ízt ad a levesnek, ha kicsit karamellizálódik.

    4

    Öntsd fel vízzel, majd add hozzá a fűszereket (só, bors, kömény), és főzd a levest körülbelül 30 percig, amíg a hús megpuhul.

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis csipetnyi chili pelyhet, hogy pikánsabbá tedd a levest.

    5

    Ezután a burgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra, majd add hozzá a leveshez, és főzd további 15-20 percig, amíg a burgonya is megpuhul.

    A burgonya egyenletesen főjön meg, ha a darabokat egyforma méretűre vágod.

    6

    Közben készítsd el a tésztát: a lisztet keverd el a tojással, vízzel és egy csipet sóval. Gyúrd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    7

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki, és vágd kis négyzetekre vagy téglalap alakúra, majd főzd a tésztát a levesben, amíg feljön a víz tetejére.

    A tészta főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert szétmállik. Akkor jó, ha a tészta a víz tetejére úszik.

    8

    Tálald a kész beshbarmakot forrón, a leves és a tészta tetejére szórj egy kis friss fűszert, például koriandert vagy petrezselymet.

    A friss fűszerek különleges ízt adnak a beshbarmaknak, így ne hagyd ki őket.