Beshbarmak tésztával, gazdag húsos étel tálalva, finom pirított hagymával

Beshbarmak tésztával

A Beshbarmak, Kazahsztán nemzeti ételének számít, és gazdag ízvilágával mindig is központi szerepet játszott a közép-ázsiai konyhában. A tészta, a hús és a hagyma tökéletes kombinációja kiemeli a vidéki élet egyszerű, mégis ínycsiklandó étkezéseit. A tradicionális receptet számos variációban készítik, de a tészta és a hús alapvetően mindig az étel központi eleme marad. A beshbarmakot a családi étkezések elengedhetetlen fogásaként tartják számon, amelyet gyakran közösen fogyasztanak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 3 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
2 l Víz
400 g Tészta
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst alaposan megmossuk, majd darabokra vágjuk. A húsdarabokat tegyük egy nagy fazékba, és öntsük fel vízzel. Főzzük a húst lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnénk a főzést, használhatunk kuktát, így a hús hamarabb megpuhul.

    2

    Amíg a hús fő, készítsük el a tésztát. A tészta elkészítéséhez a lisztet sóval és vízzel keverjük össze, majd gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük 30 percig.

    A pihentetett tészta rugalmasabb lesz, és könnyebb kinyújtani.

    3

    Miután a tészta pihent, nyújtsuk ki vékonyra, és vágjuk kisebb négyzetekre vagy téglalapokra.

    A tészta nyújtása közben használjunk egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon le a felületre.

    4

    A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, amíg aranybarnára nem pirul.

    A hagymát mindig lassan pirítsuk, hogy ne égjen meg, így az íze lágyabb lesz.

    5

    A hús elkészülte után vegyük ki a fazékból, és a húslevet szűrjük le, hogy tiszta alapot kapjunk a tésztához. A húsdarabokat tálra tesszük.

    A húsleves alapját ne dobjuk el, mert a tészta főzése után abban is főzhetjük a tésztát, így még ízesebbé válik.

    6

    A tészta darabokat a húslevesben főzzük 5-7 percig, amíg megpuhulnak. Közben adjuk hozzá a köményt, sót és borsot, hogy az ízek összeérjenek.

    A tészta főzését folyamatosan figyeljük, mert ha túl hosszú ideig főzzük, széteshet.

    7

    A tésztát, húst és pirított hagymát összekeverjük egy tálban, majd az ételt frissen tálaljuk.

    A Beshbarmakot a legjobb melegen tálalni, és friss, ropogós kenyérrel fogyasztani.