Frissen készült Bhaji, ropogós zöldség golyókkal

Bhaji

A Bhaji egy tradicionális dél-indiai étel, amelyet gyakran utcai étkezéseken fogyasztanak. Az étel gazdag ízvilágával és ropogós textúrájával vált népszerűvé. A Bhaji különböző zöldségekből készül, és a tésztát fűszerekkel, mint a kömény és koriander ízesítik. Az ételt chutney-val tálalják, hogy még ízletesebb legyen, és a helyiek kedvelt snack-je. Az étel tökéletes reggelire vagy uzsonnára, és gyorsan elkészíthető.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Zöldségkeverék
100 g Búzaliszt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségkeveréket tisztítsd meg és aprítsd fel.

    Használhatsz bármilyen zöldséget, például sárgarépát, borsót, vagy zöldbabot.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a zöldségkeveréket, sót, köményt, és pirítsd meg 5-6 percig.

    A zöldségek nem igényelnek sok időt, csak amíg megpuhulnak és összeérnek az ízek.

    4

    A búzalisztet keverd össze a zöldségekkel, hogy egy tésztát formálj belőle.

    A tésztát ne hagyd túl sűrűnek, adj hozzá egy kis vizet, ha szükséges.

    5

    Melegítsd fel az olajat, majd formálj kis golyókat a tésztából, és süsd őket aranybarnára.

    Ügyelj arra, hogy az olaj elég forró legyen, hogy a golyók ne szívják meg az olajat.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a Bhaji golyókat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a Bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.