Bhature sajttal, frissen sütve, gazdag ízvilággal

Bhature sajttal

A bhature egy hagyományos indiai étel, amely főként reggeliként vagy a főételek kísérőjeként fogyasztják. Eredetileg a pünkösdi indiai konyhából származik, és különleges ízével és gazdag textúrájával lett világszerte ismert. A sajtos változata egy újabb csavart ad a klasszikus recepthez, és az ínycsiklandó, friss sajttal tökéletesíti az élményt. A bhature rendkívül könnyen elkészíthető, és a friss tészta íze minden falatban ott van. Ha igazán indiai hangulatot szeretnél csempészni az asztalra, próbáld ki ezt az egyszerű, mégis ízletes receptet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
250 ml Víz
100 g Sajt (reszelt)
150 g Joghurt
1 ek. Cukor
1 tk.
1 ek. Szárított élesztő
3 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd el a cukrot és a szárított élesztőt a langyos vízben. Hagyd 10-15 percig pihenni, hogy az élesztő feloldódjon és habosodjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Langyos víz ideális a kelesztéshez.

    2

    A lisztet, sót és reszelt sajtot egy nagy tálban keverd össze. Ezután add hozzá a joghurtot és az élesztős keveréket. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, de ne túl sokat, hogy ne legyen kemény a bhatura.

    3

    A tésztát formázz cipóvá, és kend meg egy kevés olajjal, hogy ne száradjon ki. Fedd le, és hagyd meleg helyen 1-2 órán keresztül kelni, amíg megduplázódik a térfogata.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen tedd pihenni. Ha gyorsan szeretnéd, a tésztát a mikróba is beteheted egy pohár vízzel, ami segít gyorsabban keleszteni.

    4

    Miután a tészta megkelt, oszd 6-8 egyenlő részre. Formázz belőlük kis golyókat, és nyújtsd ki őket kb. 1 cm vastagra.

    Használj enyhén lisztezett felületet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon hozzá.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. Amikor az olaj elég forró, tedd bele a kinyújtott tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.

    A megfelelő hőmérséklet eléréséhez dobj egy kis darab tésztát az olajba. Ha az gyorsan feljön, akkor elérted a megfelelő hőmérsékletet.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a bhature-t egy kis reszelt sajttal, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.

    A bhature frissen, melegen a legfinomabb, és a sajt éppen olvadni fog rajta, ami még gazdagabb ízt ad neki.