A bhindi-t alaposan mosd meg, majd vágd le a szárát és szeleteld fel kisebb darabokra.
A bhindi, más néven okra, ragacsos lehet, ezért ügyelj rá, hogy ne keverd túl, hogy elkerüld a ragacsos állagot.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.
A kömény pirítása segít kihozni az étel ízét, ezért érdemes alaposan pirítani.
Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A hagyma pirítása elengedhetetlen, hogy kiemelje a fűszerek ízét és gazdagítja az étel ízét.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót. Főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.
A paradicsom lédússága fontos a szósz alapjához, így ha a paradicsom nem elég lédús, egy kis vízzel is pótolhatod.
Tedd hozzá a felaprított bhindi-t, keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a bhindi megpuhul, de nem esik szét.
Ne keverd túl gyakran a bhindi-t, hogy elkerüld a ragadós állagot. Csak időnként keverd meg.
Miután a bhindi megpuhult, szórd meg friss korianderrel és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.
A koriander friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.