Bhindi Masala Sabzi tálban, friss korianderrel díszítve

Bhindi Masala Sabzi

A Bhindi Masala Sabzi egy tradicionális indiai étel, amely okrával (bhindi) készül, és egy gazdag, fűszeres szószban van főzve. Az okra lédús és enyhén ropogós textúrája tökéletesen illik a fűszeres paradicsomos szószhoz, és mindezt még gazdagítják a kömény és kurkuma ízei. Az étel könnyen elkészíthető, gyors és tökéletesen illik rizzsel vagy naan kenyérrel. A Bhindi Masala Sabzi egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely minden indiai étkezés elengedhetetlen része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Okra (bhindi)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 csokor Cilantro (koriander) levél
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bhindi-t alaposan mosd meg, majd vágd le a szárát és szeleteld fel kisebb darabokra.

    A bhindi, más néven okra, ragacsos lehet, ezért ügyelj rá, hogy ne keverd túl, hogy elkerüld a ragacsos állagot.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény pirítása segít kihozni az étel ízét, ezért érdemes alaposan pirítani.

    3

    Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása elengedhetetlen, hogy kiemelje a fűszerek ízét és gazdagítja az étel ízét.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót. Főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.

    A paradicsom lédússága fontos a szósz alapjához, így ha a paradicsom nem elég lédús, egy kis vízzel is pótolhatod.

    5

    Tedd hozzá a felaprított bhindi-t, keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a bhindi megpuhul, de nem esik szét.

    Ne keverd túl gyakran a bhindi-t, hogy elkerüld a ragadós állagot. Csak időnként keverd meg.

    6

    Miután a bhindi megpuhult, szórd meg friss korianderrel és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.