Bhuna Khichuri fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Bhuna Khichuri fűszerekkel

A Bhuna Khichuri egy tradicionális indiai étel, amely a rizs és sárgaborsó kombinációját tartalmazza, gazdag fűszerekkel és aromás összetevőkkel. Az étel különösen népszerű a hidegebb hónapokban, mivel melegítő és tápláló. A fűszerek és a friss koriander tökéletesen kiegészítik egymást, miközben a sárgaborsó és rizs krémes állagot ad az ételnek. Ez egy könnyen elkészíthető étel, amely mindenki számára nagyszerű választás lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Sárgaborsó
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Cilantro por
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Ghee
1 tk.
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és sárgaborsót alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 15-20 percig.

    Az áztatás segít abban, hogy a rizs és a borsó gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöld chilit szeleteld fel.

    A friss gyömbér és fokhagyma gazdagítja az étel ízét, így ne hagyd ki őket!

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    A hagyma pirítása segít édes, karamellizált ízeket adni az ételnek.

    4

    Add hozzá a köményt, cilantro port és fűszerpaprikát, és pirítsd tovább 2-3 percig, amíg az illatok előtörnek.

    A fűszereket mindig alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    5

    Add hozzá a rizst és sárgaborsót a serpenyőhöz, keverd össze a fűszeres keverékkel.

    A rizs és a borsó jól fel fogja venni a fűszerek ízét, így fontos, hogy alaposan összekeverd.

    6

    Öntsd fel vízzel, és főzd alacsony lángon, amíg a rizs és a borsó megpuhul, kb. 20-25 percig.

    Ha a víz elpárolgott, és a rizs még nem puha, adj hozzá egy kis extra vizet.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze és illata kiemeli az étel gazdag fűszerezését.