A rizst és sárgaborsót alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 15-20 percig.
Az áztatás segít abban, hogy a rizs és a borsó gyorsabban megpuhuljon főzés közben.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöld chilit szeleteld fel.
A friss gyömbér és fokhagyma gazdagítja az étel ízét, így ne hagyd ki őket!
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért.
A hagyma pirítása segít édes, karamellizált ízeket adni az ételnek.
Add hozzá a köményt, cilantro port és fűszerpaprikát, és pirítsd tovább 2-3 percig, amíg az illatok előtörnek.
A fűszereket mindig alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a rizst és sárgaborsót a serpenyőhöz, keverd össze a fűszeres keverékkel.
A rizs és a borsó jól fel fogja venni a fűszerek ízét, így fontos, hogy alaposan összekeverd.
Öntsd fel vízzel, és főzd alacsony lángon, amíg a rizs és a borsó megpuhul, kb. 20-25 percig.
Ha a víz elpárolgott, és a rizs még nem puha, adj hozzá egy kis extra vizet.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze és illata kiemeli az étel gazdag fűszerezését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.