Bindaetteok, koreai babos palacsinta tofuval és fűszeres szószban

Bindaetteok

A Bindaetteok egy hagyományos koreai étel, amelyet babból és tofuból készítenek. A palacsinta textúrája gazdag és ínycsiklandó, a tofu segít egyenletesebbé tenni az ételt, miközben gazdag ízélményt nyújt. Koreában a Bindaetteokot gyakran fogyasztják főételként vagy köretként, különösen a hidegebb hónapokban. A gazdag fűszerezés és a ropogós kérge tökéletes élményt ad minden falatnál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tornyok bab
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Pirospaprika
100 g Tofu
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
0.5 tk.
100 g Búzaliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot áztasd be vízbe egy éjszakára, majd főzd meg, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsan szeretnéd, konzerv babot is használhatsz, de a friss bab íze gazdagabb lesz.

    2

    A fokhagymát, hagymát és pirospaprikát apróra vágd fel.

    A pirospaprika használata ad egy kis édes ízt a palacsintának, de ha csípősebbre szeretnéd, használj csilit.

    3

    A tofu-t tördeljük össze egy villával, hogy darabos legyen, és keverjük a főtt babhoz.

    A tofu segít összefogni a tésztát és gazdagítja a textúrát.

    4

    A szójaszószt, szezámolajat, cukrot és sót egy tálban keverd össze, majd add hozzá a babhoz, tofuhoz és az apróra vágott zöldségeket.

    A szójaszósz adja a Bindaetteok sós alapját, míg a cukor és szezámolaj gazdagítja az ízeket.

    5

    Adj hozzá annyi búzalisztet, hogy sűrű, de még formázható masszát kapj.

    Ha túl híg a massza, adj még hozzá egy kis lisztet, hogy könnyen formázható legyen.

    6

    Egy serpenyőben hevíts egy kevés szezámolajat, majd kanalazd bele a masszát, és mindkét oldalát pirítsd meg aranybarnára.

    Ne nyomd le a palacsintát, hogy ne veszítse el a ropogós állagát.

    7

    Tálald forrón, és élvezd a gazdag ízvilágot.

    Friss koreai csalamádéval vagy rizs mellett a legfinomabb!