A csirkehúst felkockázom, majd egy nagyobb lábasban, forró olajon, minden oldalon megpirítom.
A csirkehús gyors pirítása segít abban, hogy megőrizzük annak szaftosságát.
A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom, majd a csirkehús mellé adom. Pár percig pirítom őket együtt.
A zöldségek pirítása segít kihozni az ízüket, így gazdagabb lesz a bisque íze.
Hozzáadom a vörösbort és hagyom, hogy elpárologjon, majd felöntöm az alaplével. Főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek ízei jól kioldódjanak.
A vörösbor gazdagítja a bisque ízét, de ügyelj arra, hogy ne maradjon túlságosan erős a bor íze.
A csirkehúst visszateszem a levesbe, és 5-7 percig főzöm. Ezután hozzáadom a tejszínt, sóval, borssal és római köménnyel fűszerezem.
A csirkehúst ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a finom textúráját és ne keményedjen meg.
A kész bisque-t botmixerrel pürésítem, hogy sima és krémes állagú legyen.
Ha még simább textúrát szeretnél, szűrőn is átpasszírozhatod.
Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra csirkehússal.
Tálaláskor egy kis friss petrezselyem vagy egy csepp citromlé is csodás ízhatást adhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.