Bisque csirkével, gazdag tejszínes leves tenger gyümölcseivel

Bisque csirkével

A bisque egy klasszikus francia tenger gyümölcsei leves, amelyet különféle tengeri étkekkel, így csirkével is készítenek. A bisque története a 17. századig nyúlik vissza, és azóta is a francia konyha egyik alapételévé vált. A csirkével készült bisque különleges élményt kínál, mivel a csirke íze gazdagítja a leves minden falatját, miközben a tejszín és a fűszerek finom egyensúlyt alkotnak a krémes állaggal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Hagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
100 ml Vörösbor
1 l Alaplé
200 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst felkockázom, majd egy nagyobb lábasban, forró olajon, minden oldalon megpirítom.

    A csirkehús gyors pirítása segít abban, hogy megőrizzük annak szaftosságát.

    2

    A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom, majd a csirkehús mellé adom. Pár percig pirítom őket együtt.

    A zöldségek pirítása segít kihozni az ízüket, így gazdagabb lesz a bisque íze.

    3

    Hozzáadom a vörösbort és hagyom, hogy elpárologjon, majd felöntöm az alaplével. Főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek ízei jól kioldódjanak.

    A vörösbor gazdagítja a bisque ízét, de ügyelj arra, hogy ne maradjon túlságosan erős a bor íze.

    4

    A csirkehúst visszateszem a levesbe, és 5-7 percig főzöm. Ezután hozzáadom a tejszínt, sóval, borssal és római köménnyel fűszerezem.

    A csirkehúst ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a finom textúráját és ne keményedjen meg.

    5

    A kész bisque-t botmixerrel pürésítem, hogy sima és krémes állagú legyen.

    Ha még simább textúrát szeretnél, szűrőn is átpasszírozhatod.

    6

    Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra csirkehússal.

    Tálaláskor egy kis friss petrezselyem vagy egy csepp citromlé is csodás ízhatást adhat.