Bò kho marhahúsos leves, rizzsel tálalva

Bò kho rizzsel

A Bò kho egy tradicionális vietnami étel, amely gazdag marhahúsos levesből készül. A hús lassan főve puha és omlós lesz, miközben a kókusztej, gyömbér és fűszerek gazdag, komplex ízvilágot biztosítanak. Eredetileg a vietnami konyha egyik alapételeként ismerték, és egyaránt népszerű az utcai étkezőkben és a háztartásokban. A levesben a különböző fűszerek és friss zöldségek egyesülnek, így a Bò kho igazi különlegesség a vietnami gasztronómiában.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1000 ml Víz
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
20 g Gyömbér
200 ml Kókusztej
10 g Koriander
2 ág Citromfű
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 tk. Cilantro por
200 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg és vágd kisebb kockákra. A fokhagymát hámozd meg, a gyömbért reszeld le, a sárgarépát hámozd meg és vágd karikákra.

    A hús legyen friss, hogy a főzés közben könnyen megpuhuljon és jó ízt adjon a levesnek.

    2

    A kókuszolajon pirítsd meg a felaprított hagymát, fokhagymát, és gyömbért. Amikor illatosak, add hozzá a marhahúst, és pirítsd le minden oldalát.

    A pirítás segít, hogy a hús szép barna színt kapjon, így a levesnek gazdagabb íze lesz.

    3

    Öntsd rá a vizet és a kókusztejet, majd add hozzá a koriandert, citromfüvet, sót, borsot és cilantro port. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 45 percig.

    A citromfű citrusos frissessége és a koriander intenzív íze segít gazdagítani a leves ízét.

    4

    A sárgarépát és a hagymát add hozzá a leveshez, és főzd tovább 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A sárgarépa édeskés íze tökéletesen harmonizál a marhahússal és a fűszerekkel.

    5

    A rizst főzd meg külön fazékban a csomagoláson található utasítások szerint.

    A rizs elkészítése előtt öblítsd le, hogy ne legyen ragacsos. A rizs és a leves kombinációja különleges harmóniát ad az ételnek.

    6

    A kész Bò kho-t tálald a főtt rizzsel. Tálalás előtt ízesítheted korianderlevelekkel.

    A friss korianderlevelek és egy kis lime frissítik az ételt, így még ízletesebbé válik.