Bofrot nyugat-afrikai fánk tálalva

Bofrot

A Bofrot, más néven Puff Puff, egy népszerű nyugat-afrikai fánk, amelyet számos országban, például Ghánában és Nigériában is fogyasztanak. Egyszerű alapanyagokból készül, de az élesztőnek köszönhetően kívül ropogós, belül pedig puha és levegős lesz. Az utcai árusok és otthoni szakácsok körében egyaránt kedvelt, hiszen gyorsan elkészíthető és rendkívül finom. A Bofrot tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár ünnepi alkalmakra is. Ha szereted a fánkot, próbáld ki ezt az afrikai különlegességet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
50 g Cukor
5 g Sütőpor
1 csipet
5 g Élesztő
150 ml Langyos víz
500 ml Növényi olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és az élesztőt.

    A sütőport és az élesztőt ne hagyd ki, mert ezek felelősek a bofrot levegősségéért.

    2

    Lassan add hozzá a langyos vizet, és keverd, amíg egy sűrű, kissé ragacsos tésztát nem kapsz.

    A víz hőmérséklete fontos, ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A tészta állaga ragacsos kell, hogy legyen, de ne folyékony.

    3

    Fedd le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd a tésztát pihenni 1 órán át, hogy megkeljen.

    A pihenés fontos, hogy a tészta megkeljen és könnyebb legyen vele dolgozni. Meleg helyen gyorsabban kel.

    4

    Egy nagy serpenyőben vagy edényben melegítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékletre (kb. 170°C).

    Ha nincs hőmérőd, dobd bele egy kis darab kenyeret, ha gyorsan megbarnul, az olaj elég meleg.

    5

    Egy kanállal vagy kézzel formázz kis tésztagömböket, majd óvatosan engedd az olajba.

    A gömbök legyenek egyenletes méretűek, hogy egyenletesen süljenek. A kezedet nedvesítsd be, hogy ne ragadjon rá a tészta.

    6

    Süsd a Bofrot fánkokat 3-5 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Fordítsd meg őket félidőben az egyenletes sütés érdekében.

    Ne tedd túl sok fánkot egyszerre a serpenyőbe, mert az lehűti az olajat. Figyelj, hogy ne égjenek meg!

    7

    Szedd ki őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.

    Azonnal tedd a papírtörlőre, hogy minél kevesebb olaj maradjon a tésztában.

    8

    Melegen tálald, akár porcukorral, mézzel vagy lekvárral.

    Azonnal tálald, mert melegen a legfinomabb! Kínálj mellé többféle feltétet, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.