Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és az élesztőt.
A sütőport és az élesztőt ne hagyd ki, mert ezek felelősek a bofrot levegősségéért.
Lassan add hozzá a langyos vizet, és keverd, amíg egy sűrű, kissé ragacsos tésztát nem kapsz.
A víz hőmérséklete fontos, ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A tészta állaga ragacsos kell, hogy legyen, de ne folyékony.
Fedd le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd a tésztát pihenni 1 órán át, hogy megkeljen.
A pihenés fontos, hogy a tészta megkeljen és könnyebb legyen vele dolgozni. Meleg helyen gyorsabban kel.
Egy nagy serpenyőben vagy edényben melegítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékletre (kb. 170°C).
Ha nincs hőmérőd, dobd bele egy kis darab kenyeret, ha gyorsan megbarnul, az olaj elég meleg.
Egy kanállal vagy kézzel formázz kis tésztagömböket, majd óvatosan engedd az olajba.
A gömbök legyenek egyenletes méretűek, hogy egyenletesen süljenek. A kezedet nedvesítsd be, hogy ne ragadjon rá a tészta.
Süsd a Bofrot fánkokat 3-5 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Fordítsd meg őket félidőben az egyenletes sütés érdekében.
Ne tedd túl sok fánkot egyszerre a serpenyőbe, mert az lehűti az olajat. Figyelj, hogy ne égjenek meg!
Szedd ki őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.
Azonnal tedd a papírtörlőre, hogy minél kevesebb olaj maradjon a tésztában.
Melegen tálald, akár porcukorral, mézzel vagy lekvárral.
Azonnal tálald, mert melegen a legfinomabb! Kínálj mellé többféle feltétet, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.