A vajat olvaszd meg, és hagyd lehűlni. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd félre.
A vajat ne hagyd teljesen megolvadni, mert így könnyebben keverhető lesz.
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral keverd habosra egy nagy tálban.
A sárgáját és a cukrot alaposan keverd, hogy szép krémes legyen.
Add hozzá a megolvasztott vajat, majd a tejet, és keverd össze.
A vaj adja meg a tészta puhaságát és ízét.
A kukoricalisztet, búzalisztet, sütőport és egy csipet sót szitáld át, majd fokozatosan add hozzá a vizes keverékhez.
A liszteket szitálva add hozzá, hogy a tészta könnyű és homogén legyen.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük bele a tésztába.
A tojásfehérje habja segít abban, hogy a tészta könnyű és szellős legyen.
A kész tésztát öntsd bele egy kivajazott és lisztezett formába, és süsd előmelegített 180 °C-os sütőben 30-40 percig.
Tűpróbával ellenőrizheted, hogy elkészült-e a sütemény, ha a tű tisztán jön ki, kész.
Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.
A sütemény még jobb lesz, ha teljesen kihűlt, így könnyebben szeletelhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.