Bolo de Fubá, friss és ínycsiklandó kukoricalisztes sütemény

Bolo de Fubá klasszikus (kukoricaliszttel és tejjel)

A Bolo de Fubá egy klasszikus brazil sütemény, amely a kukoricaliszt édes, finom ízével készült. Az étel Brazíliában hagyományos reggeliként vagy uzsonnaként is tálalható. A tej és tojás kombinációja gazdag textúrát és ízt ad ennek az egyszerű, mégis nagyszerű süteménynek. Az édes, puha tészta könnyen elkészíthető, és mindenkinek elnyeri a tetszését.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Kukoricaliszt (fubá)
100 g Búzaliszt
200 ml Tej
200 g Cukor
3 db Tojás
1 csomag Sütőpor
100 g Vaj
1 csipet
1 csomag Vaníliás cukor
2 ek. Friss tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg, és hagyd lehűlni. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd félre.

    A vajat ne hagyd teljesen megolvadni, mert így könnyebben keverhető lesz.

    2

    A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral keverd habosra egy nagy tálban.

    A sárgáját és a cukrot alaposan keverd, hogy szép krémes legyen.

    3

    Add hozzá a megolvasztott vajat, majd a tejet, és keverd össze.

    A vaj adja meg a tészta puhaságát és ízét.

    4

    A kukoricalisztet, búzalisztet, sütőport és egy csipet sót szitáld át, majd fokozatosan add hozzá a vizes keverékhez.

    A liszteket szitálva add hozzá, hogy a tészta könnyű és homogén legyen.

    5

    A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük bele a tésztába.

    A tojásfehérje habja segít abban, hogy a tészta könnyű és szellős legyen.

    6

    A kész tésztát öntsd bele egy kivajazott és lisztezett formába, és süsd előmelegített 180 °C-os sütőben 30-40 percig.

    Tűpróbával ellenőrizheted, hogy elkészült-e a sütemény, ha a tű tisztán jön ki, kész.

    7

    Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A sütemény még jobb lesz, ha teljesen kihűlt, így könnyebben szeletelhető.