Bolo de Rolo csokolådéganache-sal, csokolådéganache-szal töltött tekercs szeletek

Bolo de Rolo csokolådéganache-sal

A Bolo de Rolo egy hagyomĂĄnyos brazil Ă©dessĂ©g, mely a nordeste-i rĂ©giĂłban vĂĄlt hĂ­ressĂ©. A csokolĂĄdĂ©ganache-szal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata kĂŒlönösen gazdag, mivel a csokolĂĄdĂ© gazdag Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a puha tĂ©szta Ă©dessĂ©gĂ©t. Ez a verziĂł egy igazĂĄn csokolĂĄdĂ©s Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 6 db Tojás
⭕ 200 g Cukor
⭕ 200 g Liszt
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 200 g CsokolĂĄdĂ© (Ă©tcsokolĂĄdĂ©)
⭕ 50 g Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt. A tojĂĄsokat szĂ©tvĂĄlasztjuk. A sĂĄrgĂĄjĂĄt a cukorral habosra keverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a lisztet, a sĂŒtƑport Ă©s a csipet sĂłt.

    A tojĂĄsok szĂ©tvĂĄlasztĂĄsa elƑtt gyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a tĂĄlak tisztĂĄk, mivel egy kis tojĂĄsfehĂ©rje is rontja a habkĂ©pzĂ©st.

    2

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©ket egy csipet sĂłval felverjĂŒk kemĂ©ny habbĂĄ, majd Ăłvatosan hozzĂĄadjuk a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄs keverĂ©khez.

    A tojåsfehérjét óvatosan, körkörösen keverd a masszåba, hogy a hab ne essék össze.

    3

    A masszĂĄt öntsd egy sĂŒtƑpapĂ­rral kibĂ©lelt tepsibe, Ă©s egyenletesen simĂ­tsd el. ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on 10-12 percig sĂŒsd.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha a teteje aranybarna, Ă©s a közepĂ©n egy tƱvel ellenƑrizve nem ragad rĂĄ a tĂ©szta.

    4

    MiutĂĄn megsĂŒlt, vedd ki a tĂ©sztĂĄt a sĂŒtƑbƑl Ă©s helyezd egy tiszta konyharuhĂĄra, hogy könnyebben lehĂșzd rĂłla a sĂŒtƑpapĂ­rt. Ha szĂŒksĂ©ges, vĂĄgd le a szĂ©leit, hogy egyenletes legyen.

    A sĂŒtƑpapĂ­rt akkor is könnyebben eltĂĄvolĂ­thatod, ha a tĂ©szta teljesen kihƱlt.

    5

    A csokolĂĄdĂ©t Ă©s a tejszĂ­nt egy lĂĄbasban alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten összeolvasztjuk, majd hozzĂĄadjuk a vajat. KeverjĂŒk simĂĄra, Ă©s hagyjuk kihƱlni.

    A csokolĂĄdĂ© Ă©s tejszĂ­n keverĂ©ke a legjobb, ha gƑz felett olvasztjuk, hogy elkerĂŒljĂŒk a megĂ©gĂ©st.

    6

    MiutĂĄn a csokolĂĄdĂ©ganache megfelelƑen kihƱlt, kenjĂŒk egyenletesen a sĂŒtemĂ©ny tetejĂ©re.

    A ganache-t simån eloszlathatjuk egy spatulåval, hogy szép, egyenletes réteget kapjunk.

    7

    Ezutån óvatosan, de szorosra tekerd fel a tésztåt a konyharuhåval, hogy a forma megmaradjon. A tekercset hagyd pihenni egy kicsit, hogy jól összeålljon.

    Ha a tekercset hƱtƑbe teszed 30 percig, könnyebben szeletelheted.

    8

    A kĂ©sz Bolo de Rolo-t tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrjuk meg egy kis porcukorral, majd szeleteljĂŒk fel.

    TĂĄlalĂĄskor Ă©rdemes friss gyĂŒmölcsökkel is dĂ­szĂ­teni, mint pĂ©ldĂĄul banĂĄn vagy mĂĄlna.