Bolo do Caco chouriçóval, frissen tálalva

Bolo do Caco chouriçóval

A Bolo do Caco egy hagyományos portugál étel, amely a szigeteken az egyik legnépszerűbb street food. Az étel a Madeira szigetről származik, és eredetileg egy sima, lapos tészta, amit kemencében sütöttek. A kolbásszal való tálalás egy modern változat, amely az ízek gazdagságát emeli ki. A friss tészta puhasága és a fűszeres kolbász kontrasztja különlegessé teszi ezt az ételt, amely tökéletes kiegészítője a családi étkezéseknek vagy a nyári vacsoráknak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Víz
10 g Élesztő
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
200 g Chouriço (kolbász)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sót és élesztőt egy nagy tálban keverd össze. Fokozatosan add hozzá a vizet, és dagaszd addig, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ha túl száraz a tészta, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a tészta megfelelő állagú legyen.

    2

    A tésztát letakarva hagyd kelni egy meleg helyen 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.

    Ha nincs elég meleg a konyhádban, tedd a tálat a sütőbe, amit előzőleg alacsony hőmérsékleten melegítettél.

    3

    A chouriçót vágd apró darabokra, és egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg 5-6 percig, amíg enyhén ropogós nem lesz.

    Ha extra ízletes chouriçót szeretnél, próbálj meg friss házi kolbászt használni.

    4

    A megkelt tésztát oszd 8-10 egyenlő darabra, majd formázz belőlük kis gombócokat.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a Bolo do Caco kellemes állagot kapjon.

    5

    A tésztagombócokat egy enyhén lisztezett felületen formázd lapos korongokká, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd őket pihenni 15-20 percig.

    A pihenő idő alatt a tészta még jobban megkel, így puhább lesz.

    6

    Egy nagy serpenyőt melegíts fel, és a Bolo do Caco korongokat süsd meg 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt nem kapnak.

    A serpenyőben mindig alacsony lángon süsd, hogy a tészta átsüljön, de ne égjen meg.

    7

    A sült Bolo do Caco-t a pirított chouriçóval és egy kevés extra olívaolajjal tálald.

    Ha extra friss ízt szeretnél, tálald a Bolo do Caco-t friss kaporral vagy petrezselyemmel.