Bolo do caco sült zöldségekkel tálalva friss petrezselyemmel

Bolo do caco sült zöldségekkel

A Bolo do caco egy tradicionális portugál étel, amelyet gyakran tálalnak különféle feltétekkel, zöldségekkel és húsokkal. Ez a változat sült zöldségekkel és pirított kenyérrel készült, így tökéletesen kombinálja a friss zöldségeket a ropogós kenyér gazdag ízével. A Bolo do caco a portugál konyha egyik legismertebb étele, amelyet gyakran éttermekben és otthon is tálalnak. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és könnyen variálható a különböző zöldségek hozzáadásával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bolo do caco kenyér
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Padlizsán
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket hámozd meg, majd vágd őket egyforma méretű darabokra. A sárgarépát és a padlizsánt is szeleteld fel, a cukkinit pedig fél karikákra.

    A zöldségeket egyforma méretű darabokra vágva egyenletesebben sülnek.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A hagymát egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg üveges nem lesz, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    A zöldségeket tedd egy tálba, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd, majd keverd össze, hogy minden darab olajjal bevonódjon.

    A zöldségeket ne terheld túl sóval, inkább egy kis extra borsot tegyél rá a fűszeres ízhez.

    4

    A zöldségeket süsd meg 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    Ha szeretnéd, a zöldségeket egy kicsit karamellizálhatod is, hogy még gazdagabb ízük legyen.

    5

    Közben a Bolo do caco kenyereket tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg mindkét oldalukat, amíg aranybarna nem lesz.

    A pirított kenyér a legjobb, ha friss és ropogós marad, így próbáld melegen tartani a tálalás előtt.

    6

    Tálald a sült zöldségeket a pirított kenyérrel, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem hozzáadásával még több ízt és frissességet adsz az ételnek.