A zöldségeket hámozd meg, majd vágd őket egyforma méretű darabokra. A sárgarépát és a padlizsánt is szeleteld fel, a cukkinit pedig fél karikákra.
A zöldségeket egyforma méretű darabokra vágva egyenletesebben sülnek.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A hagymát egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg üveges nem lesz, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd tovább.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
A zöldségeket tedd egy tálba, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd, majd keverd össze, hogy minden darab olajjal bevonódjon.
A zöldségeket ne terheld túl sóval, inkább egy kis extra borsot tegyél rá a fűszeres ízhez.
A zöldségeket süsd meg 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
Ha szeretnéd, a zöldségeket egy kicsit karamellizálhatod is, hogy még gazdagabb ízük legyen.
Közben a Bolo do caco kenyereket tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg mindkét oldalukat, amíg aranybarna nem lesz.
A pirított kenyér a legjobb, ha friss és ropogós marad, így próbáld melegen tartani a tálalás előtt.
Tálald a sült zöldségeket a pirított kenyérrel, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem hozzáadásával még több ízt és frissességet adsz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.