Brigadeiro fehércsokival golyók színes cukorgolyóban, tálalva

Brigadeiro fehércsokival

A brigadeiro egy klasszikus brazil édesség, amely már évtizedek óta jelen van a brazil gasztronómiában. Az alaprecept sűrített tejből, kakaóból és vajból készül, de most a fehér csokoládé hozzáadásával egy új, elegáns változatot kínálunk. A fehér csokoládé édes, krémes íze tökéletesen kiegészíti a sűrített tej gazdag ízét, míg a cukorgolyó adja meg a kívánt textúrát. A fehércsokis brigadeiro kiváló választás különleges alkalmakra, mint szülinapok, esküvők vagy egyéb ünnepi események.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
1 doboz Sűrített tej
200 g Fehér csokoládé
30 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Cukorgolyó a forgatáshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sűrített tejet, vajat és vaníliás cukrot egy közepes lábosba öntjük, majd közepes lángon elkezdjük melegíteni.

    Ne hagyd, hogy a lábos túl forró legyen, mert könnyen odaéghet a keverék.

    2

    Miután a vaj felolvadt, adj hozzá a fehér csokoládét, és keverd folyamatosan, amíg teljesen fel nem olvad.

    A fehér csokoládé gyorsan leéghet, ezért alacsony hőmérsékleten dolgozz!

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket, amíg sűrűsödni kezd. Az állagának olyannak kell lennie, hogy kanállal már ne folyjon vissza, hanem egy kis időre megálljon a kanálon.

    Ha túl folyósnak tűnik, főzd tovább egy-két percig, hogy sűrűbb legyen.

    4

    Miután elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, de még langyos, kezdheted a golyók formázását.

    Ne hagyd, hogy túl sokáig hűljön, mert akkor nehezebb lesz golyókat formázni belőle.

    5

    Formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket a cukorgolyóban, hogy szép fényes, színes réteget kapjanak.

    A golyók formázása közben használj egy kevés olajat a kezedre, hogy ne ragadjon rá a massza.

    6

    A kész brigadeirokat tálald kis papírtálcán, és hagyd őket teljesen kihűlni, hogy a cukor ne olvadjon el.