A sűrített tejet, vajat és vaníliás cukrot egy közepes lábosba öntjük, majd közepes lángon elkezdjük melegíteni.
Ne hagyd, hogy a lábos túl forró legyen, mert könnyen odaéghet a keverék.
Miután a vaj felolvadt, adj hozzá a fehér csokoládét, és keverd folyamatosan, amíg teljesen fel nem olvad.
A fehér csokoládé gyorsan leéghet, ezért alacsony hőmérsékleten dolgozz!
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket, amíg sűrűsödni kezd. Az állagának olyannak kell lennie, hogy kanállal már ne folyjon vissza, hanem egy kis időre megálljon a kanálon.
Ha túl folyósnak tűnik, főzd tovább egy-két percig, hogy sűrűbb legyen.
Miután elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, de még langyos, kezdheted a golyók formázását.
Ne hagyd, hogy túl sokáig hűljön, mert akkor nehezebb lesz golyókat formázni belőle.
Formázz kis golyókat a masszából, és hempergesd meg őket a cukorgolyóban, hogy szép fényes, színes réteget kapjanak.
A golyók formázása közben használj egy kevés olajat a kezedre, hogy ne ragadjon rá a massza.
A kész brigadeirokat tálald kis papírtálcán, és hagyd őket teljesen kihűlni, hogy a cukor ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.