A török búzát öblítsd át, majd egy serpenyőben szárazon pirítsd meg 2-3 percig, hogy kiemelkedjen az íze.
A pirítás segít kiemelni a búza aromáját, és biztosítja a szemek egyenletes főzését is.
A hagymát és sárgarépát apróra vágd, a zöldborsót pedig tedd félre.
A zöldségeket apróra vágva gyorsabban és egyenletesebben főnek.
Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a mustármagot. Amikor a mustármagok pattogni kezdenek, tedd bele a curry leveleket, a hagymát, a sárgarépát és a zöldborsót.
A mustármagok pattogása a megfelelő hőmérsékletet jelzi, és finom ízt ad a pongalnak.
Fűszerezd a keveréket sóval és tamarind pasztával, majd keverd jól össze.
A tamarind adja a pongalnak a jellegzetes savanykás ízt, és egyensúlyt teremt a többi hozzávalóval.
Add hozzá a megpirított török búzát, és önts rá 4 csésze vizet. Keverd össze, majd főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a búza megpuhul és a víz felszívódik.
A búza főzésének ideje körülbelül 15-20 perc. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
Amikor a búza megfőtt, keverd jól át, és hagyd, hogy a pörkölt ízek egyesüljenek.
Hagyd pihenni 5 percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
Tálalás előtt díszítheted friss hibiszkuszvirággal (opcionálisan). Az étel melegen a legfinomabb.
A hibiszkuszvirág különleges ízt és színt ad az ételnek, de elhagyható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.