Broken Wheat Pongal tálalva zöldségekkel, ínycsiklandó, színes textúrával

Broken Wheat Pongal

A Pongal egy hagyományos indiai étel, amely különböző változataiban ismert, de a Broken Wheat Pongal egy egészségesebb alternatívája. A tört búza gazdag tápanyagokban, és könnyen feldolgozható, miközben a fűszerek és a zöldségek teszik teljessé az ízélményt. A Pongal az indiai déli konyha alapvető eleme, és reggelire, de akár főételként is fogyasztható. Az étel elkészítése egyszerű, és a hagyományos Pongal egyedülálló ízeit hozza el a modern konyhákba.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tört búza
1 ek. Tamarind paszta
1 db Sárgarépa
50 g Zöldborsó
1 db Hagyma
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Mustármag
6 db Curry levél
0.5 tk. Himalája só
1 db Hibiszkuszvirág (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A török búzát öblítsd át, majd egy serpenyőben szárazon pirítsd meg 2-3 percig, hogy kiemelkedjen az íze.

    A pirítás segít kiemelni a búza aromáját, és biztosítja a szemek egyenletes főzését is.

    2

    A hagymát és sárgarépát apróra vágd, a zöldborsót pedig tedd félre.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban és egyenletesebben főnek.

    3

    Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a mustármagot. Amikor a mustármagok pattogni kezdenek, tedd bele a curry leveleket, a hagymát, a sárgarépát és a zöldborsót.

    A mustármagok pattogása a megfelelő hőmérsékletet jelzi, és finom ízt ad a pongalnak.

    4

    Fűszerezd a keveréket sóval és tamarind pasztával, majd keverd jól össze.

    A tamarind adja a pongalnak a jellegzetes savanykás ízt, és egyensúlyt teremt a többi hozzávalóval.

    5

    Add hozzá a megpirított török búzát, és önts rá 4 csésze vizet. Keverd össze, majd főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a búza megpuhul és a víz felszívódik.

    A búza főzésének ideje körülbelül 15-20 perc. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    6

    Amikor a búza megfőtt, keverd jól át, és hagyd, hogy a pörkölt ízek egyesüljenek.

    Hagyd pihenni 5 percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    7

    Tálalás előtt díszítheted friss hibiszkuszvirággal (opcionálisan). Az étel melegen a legfinomabb.

    A hibiszkuszvirág különleges ízt és színt ad az ételnek, de elhagyható.