A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
Az alapos átmosás eltávolítja a quinoa felületén található keserű anyagokat.
A brokkolit szedd rózsáira, majd forrásban lévő vízben blansírozd 2-3 percig, hogy élénkzöld maradjon és kissé roppanós legyen.
A blansírozás után azonnal tedd a brokkolit jeges vízbe, hogy megállítsd a főzési folyamatot és megőrizd a színét.
A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és egy kevés szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu pácolás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban magába szívja az ízeket.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.
A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.
Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.
A curryt és a kurkumát érdemes a kókusztej hozzáadása előtt egy kicsit megpirítani, hogy intenzívebb legyen az ízük.
A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys mártásba, hogy gazdagabb ízt kapjon.
A tahini hajlamos leülepedni. Használat előtt keverd alaposan össze a tégelyben.
Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.
A tofut magas hőfokon süsd, hogy ropogós legyen a külseje.
Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a blansírozott brokkolit és a sült tofu kockákat. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg a currys tahini szósszal.
A tálalásnál bátran variálhatsz a zöldségekkel és a feltétekkel, hogy még színesebb és ízletesebb legyen a Buddha-tálad.
Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!
A tálalásnál kreatív lehetsz, és különböző mintákat hozhatsz létre a hozzávalókból.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.