Brokkolis quinoa Buddha-tál currys tahini tofuval tálalva

Brokkolis quinoa Buddha-tál currys tahini tofuval

Ez a brokkolis quinoa Buddha-tál currys tahini tofuval egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egy egészséges, de ízletes vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a blansírozott brokkoli roppanós textúrát ad, míg a currys tahini selymes ízt és gazdag aromát biztosít. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, a lime-mal pácolt tofu pedig frissességet hoz az ízekbe. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Brokkoli
200 g Tofu
1 ek. Tahinipaszta
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    Az alapos átmosás eltávolítja a quinoa felületén található keserű anyagokat.

    2

    A brokkolit szedd rózsáira, majd forrásban lévő vízben blansírozd 2-3 percig, hogy élénkzöld maradjon és kissé roppanós legyen.

    A blansírozás után azonnal tedd a brokkolit jeges vízbe, hogy megállítsd a főzési folyamatot és megőrizd a színét.

    3

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és egy kevés szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban magába szívja az ízeket.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    A curryt és a kurkumát érdemes a kókusztej hozzáadása előtt egy kicsit megpirítani, hogy intenzívebb legyen az ízük.

    6

    A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys mártásba, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    A tahini hajlamos leülepedni. Használat előtt keverd alaposan össze a tégelyben.

    7

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofut magas hőfokon süsd, hogy ropogós legyen a külseje.

    8

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a blansírozott brokkolit és a sült tofu kockákat. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg a currys tahini szósszal.

    A tálalásnál bátran variálhatsz a zöldségekkel és a feltétekkel, hogy még színesebb és ízletesebb legyen a Buddha-tálad.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    A tálalásnál kreatív lehetsz, és különböző mintákat hozhatsz létre a hozzávalókból.