Brokkolis quinoa curry Buddha-tál lime tahinivel tálalva

Brokkolis quinoa curry Buddha-tál lime tahinivel

Ez a brokkolis quinoa curry Buddha-tál lime tahinivel egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egy egészséges, de ízletes vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a blansírozott brokkoli roppanós textúrát ad, míg a lime tahini selymes ízt és frissességet biztosít. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, a kókusztej pedig selymesen öleli körbe az ízeket. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Brokkoli
1 ek. Tahinipaszta
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    Ha a quinoa megfőtt, de még van rajta víz, szűrd le.

    2

    A brokkolit szedd rózsáira, majd forrásban lévő vízben blansírozd 2-3 percig, hogy élénkzöld maradjon és kissé roppanós legyen.

    A brokkolit ne főzd túl, mert elveszíti a színét és az állagát.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megég.

    4

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    Használj jó minőségű curryport, hogy az íze a lehető legjobb legyen.

    5

    A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys mártásba, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    A lime levét fokozatosan adagold a tahinihez, hogy ne legyen túl savanyú.

    6

    A quinoa curryhez add hozzá a frissen facsart lime levét, majd óvatosan keverd bele a blansírozott brokkolit.

    A lime levét közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.

    7

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a currys brokkolit. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg a lime tahini szósszal.

    A tálalásnál használj színes zöldségeket, hogy a tál még vonzóbb legyen.

    8

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    A tálaláshoz használhatsz friss zöldfűszereket, például koriandert vagy petrezselymet a még élénkebb ízhatásért.