Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.
Szitáld át a száraz hozzávalókat, hogy elkerüld a csomósodást.
Add hozzá az olvasztott vajat, a tojást, a vaníliakivonatot és a langyos vizet, majd keverd össze, amíg egy lágy, rugalmas tésztát kapsz.
A víz legyen langyos, ne forró, hogy ne főzze meg a tojást. A tészta legyen lágy, de ne ragadjon.
Takard le a tésztát és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így könnyebb lesz a tésztát nyújtani.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd vágd fel kis kerek vagy szabálytalan alakú darabokra.
Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz a buñuelo.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben kb. 180°C-ra.
Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez. Ha az olaj nem elég meleg, a buñuelos megszívja magát olajjal.
Óvatosan helyezd az olajba a tésztadarabokat, és süsd őket oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat.
Egy szűrőkanállal vedd ki a buñuelos-t, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Győződj meg róla, hogy a papírtörlő elegendő ahhoz, hogy felszívja az összes olajat.
Még melegen forgasd meg őket fahéjas cukorban, majd azonnal tálald.
A meleg buñuelosra jobban rátapad a fahéjas cukor. Tálald azonnal, mert frissen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.